Om webbplatsen | Kontakt

Candesartan Sandoz

Är det läkemedel jag får istället för Astras Atacand det har läkemedelsverket beslutat ensidigt över huvudet på min läkare och mig. Vid åtminstone tre tillfällen har en pastill i den inre förpackningen av Candesartan som jag fått från apoteket varit krossade. Kan man lita på att Candesartan och Atacand är lika effektiva läkemedel. Jag har ingen kompetens att avgöra det men helt klart är att förpackningstekniken för Candesartan är sämre än Actacand och är det så kan man ju misstänka andra avvikelser också från originalet. Är de verksamma beståndsdelarna exakt lika originalet och vilka bindemedel har använts i pastillen, är de likvärdiga och är Läkemedelsverkets kontroller effektiva?

Nu har jag skrivit till Läkemedelsverket men kommer jag att få ett korrekt svar, de är ju part i målet som tvingar på mig en kopia. Ytterligare förväxlingsrisker hos patienten finns med alla dessa kopior som enligt reglerna inte betraktas som piratkopior men i mina ögon är just piratkopior. Man blir också förvånad när man läser att tullen ägnar resurser åt att leta efter läppstiftskopior samtidigt som en annan myndighet tvingar på mig en läkemedelskopia av det läkaren föreskrivit. Jag har skrivit till Läkemedelsverket och det skall bli intressant att se vad de svarar.

Svenska män är fantastiska!

Den enda grupp som det aldrig talas om i media är vanliga svenska män i vanliga yrken. Kanske är det för att de är så jäkla bra de inte nämns eller så håller man på att glömma bort de fina svenska männen. Jag ser dem går med barnvagnarna på dagarna, de knegar på och kanske tar sig ett rus på helgerna. Här finns samhällets stöttepelare och det är särskilt intressant att se alla 70-talister som nu tar ett stort ansvar för familjen och arbetslivet.

Vilka talas det om i Sverige nu, jo det är bögar, flator, muslimer, estardörer, samer, invandrare, börs Vd:ar, folk som utvisas och religiöst avvikande samt de extrema, alla kategorier.
Kanske är det för hälsan tiger still som vanliga män har blivit totalt ointressanta i media och debatter. Man ska vårda det goda och någon gång ge kredit till de vardagligt goda och strävsamma männen.

Larvig demonstration av lärarna idag!

Den löntagare som tror att han kan få 10 000 i höjning av månadslönen i ett svep bör nog inte ens vara lärare. Att uppvärdera en grupps löner tar lång tid och kräver smarta förhandlare och olika grepp. Att få tusen kronor i löneförhöjning när inflationen är i det närmaste noll är stort. Den som inte begriper det bör bli VD i ett börsnoterat företag då kan man kassa in rejäla lyft. Som löntagare får man inse sin lönelott.

Den som är pensionär får se sin pension minska varje år med minst 1,6% och sen är det idiotbromsen som slår till och då handlar det om en pensionsminskning på ytterligare -4 till -6%. mitt råd till lärarna glid med på den positiva vågen och kassa hem ytterligare någon tusenlapp nästa år. Är du inte nöjd med det, byt jobb.

Tokiga beslut!

Under mina år har jag sett många tokiga beslut om och i verksamhet men de får sällan någon uppmärksamhet. Handlar det däremot om en mindre fringis då blir det ett jäkla liv. Alkohol,  struntfel i en reseräkning och nu senast personalfester i i statlig och kommunal verksamhet. Visst finns det överdrifter som skall beivras men nu vågar man inte ens bjuda personalen på punschpraliner och det börjar bli fjantlarvigt.

På min tid fick man bjuda personalen på två glas vin vid personalfester och inte mer. Det var ett utomordentligt bra beslut som kunde försvaras. Supandet på hotellrummet försvann vid konferenser och möten. Hela den vakna tiden blev en konferens och användes på ett klokt sätt. Skit i media och sensationsjounalistiken svenska folket unnar de offentliganställda ett par glas vin och det räcker med husets.

Kan det här landet aldrig bli lagom utan pendeln svänger ju som en dåre hit och dit. Den som håller en rak linje behöver aldrig råka illa ut. Att bli bjuden på en ostmacka är ju snart en muta, inte fan blir en tjänsteman mutad av en smörgås och mutlagstiftningen är också på gränsen till ett löje. Är man så vek att man blir mutad av en lunch då har man inte i offentliga sektorn och göra.

Pensionsupproret en pågående process!

Har du ingen bra tjänstepension så får du det inte fett som pensionär. Dels så urholkas pensionen med 1,6% varje återstående levnadsår så vid åttiofem börjar det bli tufft, sådär minus 32% från pensionsdagen. Jämför du bara tio år bakåt i tiden så har pensionen höjts med 1700 kronor och en medellön med 8100 kronor. Släng inga kläder och spara in på maten om du räknar med att bli gammal.

Många får en chock när de går i pension och får den första pensionen. Har du jobbat hela livet och har en lön under normallön utan tjänstepension, räkna med att leva på en summa på omkring 10 000 kr i månaden. Ensam blir det tufft så skaffa en partner med hög pension om du kan.

Offentliga sektorn måste bli öppnare och operativt effektivare!

Nu insveps offentliga sektorns chefer i informatörernas kokonger och sanningen filtreras på ett sätt som den aldrig gjorts förr. Det är först när det gått riktigt åt helvete som chefen får komma till tals och då är det för sent. Chefen får avgå men informatören sitter kvar. Vi har meddelarfrihet i Sverige och jag tycker att den skall skyddas ytterligare för det är ett av demokratins viktigaste vapen. Visst kommer det fram en och annan rättshaverist men det ser allmänheten ganska snart.

Nu är det bara trams som fester och annat som nagelfars när det är verksamheten som borde nagelfaras. Myndigheter och departement har staber som aldrig förr och den operativa verksamheten minskar på den tärande delens expansion. Här finns de stora offentliga  missbrukspengarna att hämta till medias skandalrubriker. Visst blir en och annan fest lite för stor men det är nulliteter jämfört med hur den riktiga operativa kärnverksamheten i myndigheterna har brandskattats de senaste åren.

Muraren är en kulturarbetare!

När man betraktar murarens verk särskilt när det handlar om arbeten med tegel blir man imponerad.  Under många århundraden har det murats och det som gjordes för länge sedan är nu ännu vackrare. Tegelkonstruktioner är verkligen konst och fogen är en viktig del i kompositionen. Man skall inte jämföra olika yrken men murare, plåtslagare och snickare imponerar på mig.

Vad är ett beslut i Riksbanksfullmäktige jämfört med en tegelvägg. Jo ett beslut som ingen kommer ihåg eller helt saknar påverkan fastän de tror att någon kvarts procent påverkar samhällsekonomin. En murad konstruktion den påverkar och imponerar det gör inte ”kvartsbesluten” i Riksbanken om man nu skall jämföra. Vi har så många dagar som vi firar så varför inte murarens dag.

Upprop antaget vid möte om pensionsfrågor den 20 september 2012!

Förbundsordförandena för landets pensionärsorganisationer måste äntligen träda fram och bli synliga i den allmänna debatten. De måste också skapa en effektiv gemensam förhandlingsorganisation. Nuvarande diskussioner med regeringen är mer kafferep än kraftfullt agerande för pensionärerna. Så får det inte fortsätta. Pensionärerna måste få en reell förhandlingsplattform.

Bromsen bygger på felaktiga prognoser och är inte värdig en välfärdsstat. Det är oacceptabelt att pensionerna minskar när lönerna ökar. Klyftan mellan pensioner och löner blir allt större, även med en bra ekonomisk utveckling i framtiden.

Till detta kommer att pensionärerna betalar högre skatt än löntagarna. Också detta är orimligt.

Vi kräver
- att bromsen avskaffas – den slår fel, skapar otrygghet och orättvisor!
- att pensionerna utvecklas som lönerna och värdesäkras!
- att pensioner och förvärvsinkomst beskattas lika!
- att pensionärsorganisationerna bildar en gemensam förhandlingsorganisation!

Vi pensionärer samlade till möte i Stockholm på initiativ av SPRF Stockholm har antagit detta upprop.

Vi finns också på Twitter och Facebook under rubrik pensionsupproret.

Karl Gunnheden                                                    Owe Landgren
Ordförande SPRF Distrikt Stockholm                       Ordförande SPRF Stockholm
Tel. 0738-35 05 04                                               Tel. 08-765 33 28

För ytterligare kommentarer kontakta

KG Scherman                                                       Karl-Olov Hedler
F.d. Gd, Riksförsäkringsverket                               F.d. revisionsdirektör/projektledare
Tel. 08-25 13 41                                                  Finansdepartementet
                                                                          Tel. 08-411 68 65

Mobilen räcker för att blogga numera!

Tekniken har gjort det möjligt att blogga från mobilen på ett enkelt sätt. Visst är tangentbordet lite för litet men det går. Kanske är det bättre med Twitter från mobil.

Stockholm är i kaos!

Tillströmningen av människor till Stockholm kräver massor av vägbyggen nya pendeltågs- och tunnelbanelinjer. Jag kan inte förstå varför en vägtunnel under Djurgården och Mälaröarna kan påver kan miljön negativt. Idag står bilar stilla på Essingeleden i 4 timmar varje morgon och kväll och fullkomligen spyr ut ofullständigt förbrända kolväten.

En bil som kör är betydligt mer miljövänlig än den som står stilla och ännu värre blir det vintertid. Det är också bara en tidsfråga innan oljan är slut och då måste andra drivmedel till. Tro inte att bilen kommer att försvinna, det kommer nya drivmedel och vi är inte märkvärdigare intelligensmässigt än våra förfäder som uppfann hjulet.

Det bästa vore ju om Askersund och Rättvik växte istället det skulle alla i Stockholm och övriga Sverige må bättre av. Nu kallar man ute i landet de som bor i Stockholm för fjollträskbor och annat nedsättande men det är ju deras kompisarna från landet som flyttat hit. Jag fanns här 1946 och min farfar 1890 och då var det inte så trångt och inte heller så många idiotiska förslag från politikerna.

Arkiv