Om webbplatsen | Kontakt

Dö försäkring för pensionärer!

Under många år fanns en förmånlig äldre försäkring som såg till att de försäkrade fick en bra begravning. Den gamla försäkringen påminde om ett kedjebrev och fungerade inte när alltfler inte ville vara med.

Nu erbjuder flera försäkringsbolag en gruppliv som är kombinerad försäkring, gruppliv och fondförsäkring. Oanständig nog krävs hälsoförsäkring. När du är 85 då är gruppliven och de pengar du betalt in dit nollade och du får ta av din fondförsäkring som då inte är särskilt stor. Hade du sparat 400 kr i en bra säker fond eller bank så hade du haft 96000 till en rejäl begravning.

Jag sparar 150 kr i månaden sedan 65 års ålder och är nu uppe i 4500 det räcker till spånkista och hyra av bårtäcke. Lever jag till 75 år då finns det 18000 till begravningen. Satsar du på att dö vid 66 år skall du skaffa den här försäkringen som kallas 60+ tror du på ett längre liv är försäkringen en skitprodukt på gränsen till skojeri.

Tyvärr har många fack och pensionsföreningar avtal om denna försäkring och jag förstår inte hur kloka människor i fackliga och pensionärsorganisationer kan supporta en så dålig produkt. Jag rekommenderar månadsspara istället en smartare lösning. Jag fick ett erbjudande 60+ i brevlådan idag och det ligger redan hopknycklat där det hör hemma i soptunnan.

Hangarounds!

Ja så kan man kanske kalla småpartierna runt de stora S och M. Det är kanske i hangarounds gruppen valet avgörs och sannolikt faller väl något några ur Riksdagen. En aktör som kommer att gå fram är SD och då blir det komplicerat för de stora partierna. Personligen tycker jag det räcker med S och M resten är mer strössel på glassen.

Vi har ju ingen elak höger i det här landet om man jämför med extremhögern i USA. Vår vänster och högerfalang är ju ganska lika varandra det handlar mer om personerna i partierna.  De sk. hangarounds, småpartierna i politiken blir lätt något extrema inom sina favoritområden. Vi i Sverige har alltid valt en medelväg vilket varit bra både för saken och sammanhållningen i landet.

Att SD går framåt och kommer att öka ytterligare beror på den taffliga invandrarpolitik de etablerade partierna fört. Nyanlända slängs ut i redan segregerade bostadsområden vilket mynnar ut i att ingen integrering sker. De som bestämmer bor i helt andra områden och där problemen uppstår blir innevånarna förbannade och röstar på SD.

Sannolikt lugnar upprördheten ner sig när åren går och några generationer passerat. Men se upp politiker det är många grupper som är förbannade och kommer att lägga sin röst på SD. Det blir ett mycket intressant val 2014.

I Sverige debatteras ett jobbskatteavdrag när de stora bolagen skatteplanerar biljoner dollar.

Svensk politik har en tendens att handla om fjuttigheter som jobbskatteavdrag när biljoner dollar, miljarder SEK  undandras beskattning. Idag redovisade Svt en stor itjätte som helt lagligt trixar med skatten. I USA är tydligen bolagsskatten sådär 35% på vinst och it jätten i realiteten betalar helt lagligt 1,9% i skatt. Hur det är i Sverige vet jag inte men vi har ju en förmånlig bolagsskatt så det är onödigt att planera i stor skala men helt klart förekommer det.

Det är förmodligen helt omöjligt för en enskild stat att komma tillrätta med skatteplanering. Höga tullar som motmedel skapar förmodligen bara handelskrig men någon kreativ åtgärd borde finnas. De som skapat vinsten är oftast lågavlönade arbetare i utvecklingsländerna. Kanske en avgift på varje summa som passerar konton vore en lösning men då måste världen vara enig och nationalstaten är för futtig.

Sanningen är väl den att det är bara möjligt att beskatta de tre F:en,  fattigt folk, fastigheter, fordon.

Sätt fart med byggnationen av Slussen i Stockholm!

Det börjar bli nästan samhällsfarligt med den beslutsvånda och överklagningsklåda som Slussen drabbats av. Det måste ju hända något och det är väl inte så märkvärdigt om det blir si eller så. Alla underlag är ju väl beredda och nu är det bara en smaksak och i sådana fall är det omöjligt att komma överens.

Den som har den politiska makten måste kunna besluta snabbt utan allt för mycket trams. Om 150 år är det dags för ombyggnad igen och då blir det något helt annat. Varje generation i tror att den vet bäst men så är det inte. Det har funnits smartare människor i tidigare generationer och det kommer nya i nästa. Det är bättre att fatta beslut och det går åt helvete än att inte fatta några beslut.

Behövs den vanliga datorn!

Det är bara jobbigt med den bärbara datorn den tar lång tid att starta upp och det behövs massor av olika program. Just nu ser jag bara ett användningsoråde och det är att skriva ”snygga brev”. Allt annat går ju via smartphone eller surfplattan. Vill jag skriva ut något så gör jag det via Wifi trådlöst från telefonen eller surfplattan. Starta upp datorn är snart bara en plåga.

Än så länge är jag inte beredd att ge upp datorn men förnyar inte datortillverkarna så är deras produkter snart ett minne. Apropå minne, det behövs ju inte i datorn annat än ett sjutusan till arbetsminne. Det mesta lagra man ju på nätet eller i särkilt usb minne. TVn är ju också som en dator så det skall bli intressant att se vart det bär hän.

Analysregister eller släktforskning av polisen?

Ju mer man ser av polisens kartläggning av Romer så påminner det om släktforskning på statens bekostnad. Sannolikt är registrets enda användningsområde släktforskning och vore jag Rom skulle jag begära ut registret och infoga det i min släktforskning. Den här typen av register blir ju också fort ointressanta annat än för släktändamål.

Utan allt för stor kunskap om det här registret så kan man säga att det inte har skapats och förvaltats av kompetens. Att vara ekorre i registreringssammanhang kan den mest okunnige uppfylla men för att fylla ett register med värdefull information behövs begåving och talang i informationsinsamling.

Professorn i underrättelseanalys  Wilhelm Agrell brukar ha vettiga synpunkter om insamling av underrättelser. Han borde tillfrågas om nyttan av registeringen av Romerna.

Registreras Romer i spaningsregister?

Min erfarenhet av olika myndighetsregister är att det finns personer som jag kallar ”ekorrar” de samlar in nästan allt kring ett ärende och tycker att de är väldigt duktiga och ambitiösa. Ja det kanske man kan hålla med om, så långt deras förstånd räcker till. Är det personer bosatta i Sverige och utan brottslig bakgrund blir man förvånad över ett sånt register.

Att samla information är ett grannlaga arbetet och kräver mycket av insamlaren om det skall bli bra. Att samla in allt som tydligen gjorts när det gäller Romer är inte särskilt begåvat eftersom de flesta bosatta i Sverige finns i öppna register om man behöver, se exempelvis www.ratsit.se och många fler.

Min erfarenhet och uppfattning är att brottsbekämpande myndigheter måste utvecklas  nät det gäller registrering och ta itu med ekorrarna de är inte till nytta i verksamheten utan tynger ner informationsflödet. Det blir skit in och skit ut. Det skall bli intressant att följa vad Romregistret handlar om och om ekorren slagit till.

Det ska vara en tant i år!

Merkel i Tyskland visar vägen och det skall vara en riktig tant i år och vill Reinfeldt eller Löven stiga av så buda in en riktig tant, lagom tråkig och utan lik i lasten. Centerpartiets unga flicka Annie Lööf kan gå och gömma sig hon har inte en chans mot en riktig tant, gärna tantprofessor, teknolog eller högutbildad, oraffiga kläder och väldigt tråkig med sällanleende.

Tanterna kanske kan ena de enda partierna som är regeringsdugliga i Sverige, socialdemokraterna och moderaterna. Men det måste vara en riktig högakademisk tantprofessor ur gruppen atomfysiker, civilingenjörer, matematiker inte en kärring eller en Sahlin, Marit Paulsen typ som är alldeles för oakademiska och inte tillräckligt tråkiga. I svensk politik är det nog bara justitieministern som håller måttet för tantlinjen.

Vi har normalt en suveränt bra vård i Sverige!

Vi har en mycket bra kvalificerad vård i det här landet. Det finns rötägg i vården och låt oss eliminera dessa inte helheten. Jag har alltid fått träffa en läkare på vårdcentralen eller närakuten samma dag. Ringer jag kl 08 så får jag en tid på förmiddagen. Skulle aldrig sätta mig på Huddinge Sjukhus akuten annat än då jag kommer dit i ambulans. Det är bara livshotande problem som har där att göra nu sitter det folk där som inte borde vara där.

Vi som exempelvis har hjärtsvikt vet att detta är obotligt och det gäller bara att förlänga resan och göra den behaglig fram till det oundvikliga slutet. Det enda problemet är att medicinen är väldigt dyr. Personligen har jag även en lättare reumatism och blir fantastiskt omhändertagen och försedd med de modernaste embryobaserade läkemedlen. Jag underlättar för vården genom att injicera själv. Något som de flesta borde lära sig.

Kroniska sjukdomar dödar oss förr eller senare och i Sverige är det betydligt senare. Skyll inte på vården när resan på jorden närmar sig slutet kräv lindring och seriöst omhändertagande och sätt dig in i systemet så får du hjälp så långt vetenskapen räcker. Som sagt det finns enstaka rötägg i vården låt oss rensa utt dessa snabbt och brutalt men helheten är formidabelt bra!

Svenskar klokare än många politiker!

Vi har under de senaste åren sett fantasiförslag från våra riksdagspolitiker som exempelvis förslaget om införandet Euron i Sverige. Ett helt misslyckat projekt som är minst 25 år för tidigt och svenska folket sa gudskelov nej till detta vansinne.

Nu är det Centerpartiets politiker som vill bjuda in hela Syrien till Sverige och det är bara att tacka Centern för den tid som de varit i Riksdagen och önska dem lycka till utanför allt inflytande. Den sista riktiga centerpartisten var Hedlund som med sitt bondförnuft ledde sitt parti till stora framgångar.

Vissa politiker vill plåga befolkningen med stora utgifter och sannolikt därför att det är enkelt att ”skära breda remsor ur andras läder”. Våra skattepengar skall användas med stor sparsamhet och i första hand stödja de som lever och röstar i det här landet.

Mina skattepengar skall användas med största förstånd och till största nytta oavsett det gäller åldringsstöd eller nödhjälpsbistånd. Mesta möjliga för varje krona och inte flum. Flumpolitik det är vad centerpartiet håller på med idag.

När det gäller att stötta flyktingarna från Syrien gör varje krona större nytta i ett flyktingläger än i Sverige. Det behövs ingen överbegåvning för att inse detta.

Arkiv