Om webbplatsen | Kontakt

Gott Nytt År!

Åren går aldrig i repris de kanske upprepar sig här och där men 2013 är snart historia. Det är bara att gå på i ullstrumporna och jobba med ständig förnyelse. Visst är det kul att hålla kvar det gamla men det måste till lite förnyelse varje dag. Gasa gäller för de starka och bromsa för de vekare. Det är ingen fara att det går för fort eftersom de som bromsar sig in i framtiden är fler än de som gasar på.

Jag hoppas att de sociala medierna utvecklas och blir ett starkt medborgarinslag i demokratin. Redan nu finns det avläsbara effekter av medborgarnas ökande inflytande och mer blir det ju effektivare de sociala medierna utvecklas. Trist att många ställer sig vid sidan om och missar sina möjligheter att påverka.

Jag hoppas att den kliniska forskningen om våra folksjukdomar leder till framsteg som gör att cancergåtan, reumatismen, hjärtsjukdomar och demensen kan lösas. En av mina bästa vänner avled av sin cancer i år alldeles för tidigt. En annan god vän avled av en hjärtrelaterad kardiologisk sjukdom också alldeles för tidigt. Leden tunnas ut vartefter och av någon anledning går de goda i täten. Jag minns dem min tid ut!

Jag hoppas också att våra drivmedel utvecklas under det kommande året och att vi på sikt slipper fossila bränslen.

Nu biter vi tag i år 2014 och håller oss fast!

Miljöpartiet ett hot mot miljön!

Jag hoppas verkligen att Stefan Löven inte lierar sig med miljöpartiet. De har inga riktiga förslag för att få en bra miljö worldwide utan ägnar sig mer åt någon form av svenskt självplågeri, där andra än de själva skall få ett helsike. Vill man vara miljövänlig då tar man till sig lösningar som ger effekt över hela världen. Att några få tar cykeln till jobbet framstår av miljöskäl som löjligt.

En person som kom hem från Dubai berättade att där har man tiofiliga motorvägar och bensinen kostar under två kronor litern. Här vill några miljöfanatiker höja bensinpriset till över 40 kr litern och stoppa förbifart Stockholm. Kom upp ur plaskdammen kära miljöbebbor, mogna och bli vuxna. Ni konsoliderar uttrycket ”den dumme svensken”.

Vill miljöpartisterna bra miljö på jordklotet jobba då på alternativa bränslen och vi vet att jordklotets hela energibehov täcks med en och en halv timmes solljus ”per år”. Börja med att tämja den kraftkällan innan ni kräver att alla börjar cykla av miljöskäl. Cykla är mycket bra av hälsoskäl men en löjligt nullitet av miljöskäl.

Mitt Afrika!

Jag har fått anledning att ompröva min negativa syn på Afrika genom goda vänners kunskap om kontinenten. Visst finns det skitstater i Afrika som Eritrea med flera men de flesta har en enorm tillväxt och kommer att bli framstående länder om de kan hantera korruptionen och utbildningsfrågorna.

Förr flög man hellre förbi Afrika än till kontinenten men nu finns det många spännande utvecklingszoner och egentligen borde de som flyr Afrikas horn hitta bättre alternativ än det främlingsfientliga Europa. Personligen tror jag att det finns större möjligheter för en Afrikan att lyckas i Afrika är i Europa.

Tyvärr hinner nog inte jag uppleva den kommande utvecklingsexplosionen men år 2050 kommer Afrika att vara en kontinent att räkna med. Arabvärlden ser mera dyster ut med sina religiösa lagar och irrläror. Där är det bara att vänta fullständigt kaos och löjliga religionskrig. Tro på Gudar ger bara inbillning och fantasier, ingen tillväxt eller bröd för dagen .

Skumma typer i Regeringskansliet?

Den så kallade Bromsen har slagit till i pensionssystemet av ekonomiska skäl vilket innebär en livsvarig sänkning av den Allmänna Pensionen med 2,7 % för år 2014. Sedan 2009 har därmed ingen höjning av pensionen ägt rum, en anmärkningsvärd iakttagelse. Bromsen eller balanseringen av pensionssystemet bygger på en prognos och därför sker en sänkning.

Nu presenterar regeringskansliet i ett annat departement en annan prognos som säger att tillväxten år 2014 kommer att bli mycket god och BNP ökar med 3,1 %. Man behöver inte vara statistiskt geni för att inse att något är skumt. Antingen vill de blåsa pensionärerna eller så veto de icke vad de göra. Balanseringen slår ju till när antalet arbetande inte får ihop till pensionerna till nuvarande pensionärer.

Om nu BNP ökar med 3,1% så borde det väl innebära att det är fler som betalar in pensionsavgifter år 2014 än det var 2013 då BNP också ökade med ca:1%. Det är dags att höja kompetensen i Regeringskansliet åtminstone kunskaperna i matematik.

Är vi svenskar för flata!

Under många år så har jag hört indirekt att svenskar kallas för ”den dumme svensken” och jag är beredd att hålla med. Det är dags att vara tuffare mot de som enbart utnyttjar vårt system och inte vill dra sitt strå till stacken. Vi har stora värden att bevara som exempelvis 200 år av fred och en exempellös fin välfärd. Det gagnar ingen om dessa ”demokratins pärlor” fördärvas. Det finns en gräns för skattetrycket och den gränsen ligger på just nu.

De som vill våld, utnyttjar vår gästfrihet, skadar demokratin och hotar välfärden måste hållas efter. Ett hållbart Sverige är bra för hela världen och bara genom att se till att välfärd och tillväxt upprätthålles kan en större mängd människor få det bättre. Med andra ord finns det all anledning med hårdare tag mot de som inte vill jobba eller är våldsmän.

Vi kan heller inte permanent ta hit fler människor än de vi kan erbjuda arbete åt för att fortsätta bygga välfärd. Vill nuvarande partier behålla makten så får de se upp med Sverigedemokraterna och balansera invandringspolitiken och inte vara för blåögda. Det är en balansgång som kräver både klokskap och mod. Idag är det för många beslutsfattare som kan sättas in i gruppen ”den dumme svensken”.

Jultomten en hyllning till äldre män!

Julens hyllning till tomten som är större än hyllningen till Jesus tolkar jag som ett hedersomnämnade av äldre män. Det är ju bara vid juletid som äldre män som tomten får en roll i samhället under övrig tid är de ju i mångas ögon illaluktande surgubbar.Det är bara att suga i sig hyllningarna till oss veteraner.

Kanske vi inte har röd kostym men ett par röda byxor eller kavaj ger full legitimitet. Personligen tillämpar jag diskretion och bär därför bara röda strumpor, julslipsen fick sig en släng av Jansons frestelse förra julen och borde kemtvättas. Glöm inte detta nu att Julen är en hyllning till oss äldre män, den generositet och vänlighet vi besitter.

GOD JUL till alla VÄNNER OCH LÄSARE

Svenskt Tivoli!

Villasamhällena utanför Stockholm liknar mest ett Tivoli nu i jultider. Det blinkar och glittrar i alla de färger och det är renar, tomtar och björnar. Vid vissa villor får man en Las Vegasuppenbarelse där har Tivolistämningen mera övergått till Casinovarianten. Nu är det väl inte så stort miljöpåslag eftersom det är LED lampor i många ljusslingor men det börjar bli ett miljöproblem med belysningsnedskräpning. Med andra ord det ser för j-vligt ut.

De som bara har ett tindrande ljus i sitt fönster framstår som de vackra och kulturbelevade. Måste därför erkänna att jag har en utegran och två ljusslingor och tillhör ljusligisterna i den lägre serien.

Bättre att tala om minnet än skolan!

Hur mycket tid och kraft lägger modern pedagogik på att kunna något om minnet. Det är ju det vi vill åt hos eleverna och hur når vi dit. Nu talar man om att förstatliga skolan och andra oväsentligheter det är vägen till elevens minne vi måste nå. Minnet kan man träna upp i en omfattning som överträffar intelligens.

Jag skulle gilla en skoldebatt som handlade om att entusiasmera, värdera det man ser och lär och nu kommer vi till minnet. Mindmapping är grundkurs nr ett. Det finns massor av böcker om minnet och där kan man lära mycket och även lära sig att ignorera så att låsningar inte uppstår. Det händer de flesta att de i en given situation glömmer namnet på en person de mycket väl känner.

Uppe i åldrarna är det lättare att komma ihåg en oförrätt för 20 år sedan än var man parkerade bilen för en halvtimme sedan och det handlar om att kunna hantera minnet. Läs Nisse Simonsons böcker så förstår du varför du glömt en del av de som berömt dig men kommer glasklart ihåg alla svikare efter 50 år.

Riksdagens talman tål inte konst med bara bröst!

Märkligt att en av Riksdagens talmän inte tål att ha en gammal tavla på väggen med nakna bröst. Vad är det för slags gammalmodig prydhet som präglar vissa folkvalda som inte tål att titta på ett gammalt konstverk. Det är ju på gränsen till fjantighet att ett konstverk inte kan hänga framme för att det finns nakna bröst på bilden.

Jag kan inte hjälpa det men talmannens åsikter är nära de som brände böcker på bål. Det finns också en misstanke att man inte vågar ha den här typen av konst i en representationslokal för att eventuellt stöta sig med utlänska besökare. Löjligt vill besökarna komma hit så får de ta seden annars kan de stanna hemma. Är det sedan någon form av religiös hänsyn då är vi illa ute i vårt sekulära samhälle.

Tänk om Talmän ni är ute på ett gungfly tillsammans med samhällets mörka krafter!

Ocker!

Räntan har sänkts men fortfarande kommer erbjudanden om lån med skyhöga räntor i huvudsak riktat mot människor som inte får lån någon annanstans. Härtill kommer i mina ögon ren gangsterverksamhet med SMS lån till utsatta ungdomar. Verksamheten belastar sedan Kronofogden som blir en del av gangsterverksamheten i SMS lånen.

Jag såg att Moderaten Anna Kinberg ville få bort indrivning av skulder upp till en hundralapp. Jag tycker hon kan lägga sig på minst 500 kronor som borde kunna hamna på ”blåskontot” för de flesta av oss. Det torde inte vara förenligt med god myndighetsutövning att arbeta med nulliteter gränsande till kannstöperi. 

När det gäller utlåningsränta med dagens reporänta är allt som överstiger 12% ocker och skojeri i mina ögon. Förr kallade man de som lånade ut pengar för skojare och procentare och deras rykte var inte särskilt hedrande. Idag går de omkring och sprätter i dyra kostymer och har allt för höga löner för i princip arbetsfri inkomst.

Arkiv