Om webbplatsen | Kontakt

Vänsterpartiet och Miljöpartiet sämst alternativ för pensionärer!

Tyvärr finns det inget av de ”riktiga” partierna som vill ta bort bromsen i pensionssystemet. Det är trist att de inte begriper att ständiga nivåsänkningar gör alla pensionärer till bidragstagare om ett antal år. Positivt är att S åtminstone vill sänka skatten för pensionärerna om än så lite. Det är bara S och SD som har något pekuniärt till pensionärerna än så länge.

Det svenska pensionssystemet kommer att bli ett socialbidragssystem om nuvarande årliga sänkningar av nivån fortsätter. Det är bättre att övergå till det amerikanska systemet och att man själv och arbetsgivaren står för pensionsavsättningarna. Nu har vi pensionärer ”eldat för kråkorna” eftersom vi inte får tillbaka det vi avsatt i Allmän pension. Det hade varit bättre med en större PPM andel än att pumpa in pengarna i statsbudgeten. För min del har jag arbetat i 50 år.

Skitstövlar saboterar polisbilar i vissa bostadsområden!

Man blir ju förbannad när polis- och räddningstjänstfordon blir saboterade när besättningarna gör sitt jobb. Den typen av sabotage vänder sig mot hela samhället och måste bekämpas. I min gamla profession hade jag satt några privatspanare att spana i lönndom och gripa ligisterna. Det är inte alltför svårt att spana fram den här typen av samhällets slem och lagföra dem.

Det ju ett brott mot alla och envar bosatta i Sverige när våra gemensamma resurser angrips oavsett det är den repressiva delen eller den vårdande och lärande organisationen. Något har gått fel i uppfostran och lärande när ligister får härja som de vill.

Tillfångatagna svenska officerare inget nytt i Ukraina!

Tyvärr verkar inte staten Ukraina ha kontroll över sitt territorium. Någon form av ”banditgäng” härjar på vissa orter. Just den här situationen var den man varnade för när Sovjetunionen föll samman. Nu blev det inte så utan efter mycken möda kunde ett Ryssland skapas. Nu har den frågan istället kommit ner på mikronivå eller en i en gammal delstat till Sovjetunionen.

Går vi 300 år tillbaka i tiden så togs 2800 svenska militärer tillfånga i Poltava. Nu var det bara en och han frigavs ganska snart. Förra gången det begav sig blev många svenskar kvar i Ryssland resten av livet. Det pågår ständigt konflikter mellan människor och de upprepas fastän på andra sätt. Det föds ständigt nya Tsar- och Karl den Vll -aspiranter.

Är verkligen konflikten i Ukraina nödvändig det borde de stridande tupparna ta sig en tankeställare över.

Arbetskraftsinvandring en misslyckad historia!

Det övergår mitt förstånd varför man behöver importera arbetskraft till enkla arbetsuppgifter och bärplockning. Vi har massor av arbetslösa i det här landet börja med den reserven innan import av människor sker. I princip är den här typen av arbetskraftsinvandring förtäckt invandring och utnyttjande av människor, dumpning av svenska regler och avtal.

För bristyrken kan det finnas vissa skäl för arbetskraftsinvandring för att klara den svenska utvecklingen och välfärden när vi inte har rätt kompetens. Den andra typen av arbetskraftsinvandring är mer ett hån mot alla arbetslösa och vår egen välfärd. På sikt även ett hot mot våra möjligheter att bistå folk i fattiga länder.

Vi får aldrig en total gemensam marknad!

Till att börja med måste EU skilja på gemensam och lokal marknad. Det gör man inte idag, den intellektuella kapaciteten har inte kommit så långt i Bryssel. Den lokala marknaden är inget för EU att lägga sig i. Om en byggmästare lägger sitt anbud i Sverige så måste det vara utifrån den ”inre lokala marknaden” inte EUs. Här gäller lokala kollektivavtal eller lägstalöner och är inte samma som gäller i Rumänien. Den likheten har EU långt till.

Lyssnade idag på Moderaten Hökmark ledamot i EU parlamentet han verkar inte ha fattat ett dugg. Oavsett man är arbetsgivare eller löntagare så är det konkurrens på lika villkor som är avgörande för en bra marknad för konsumenten, entreprenören och löntagaren. Att inbilla sig att en snickare i Rumänien kan och skall  konkurrera på samma villkor som en svensk snickare i Örebro kan bara en stolle tro på. Därmed inte sagt att Hökmark är en stolle men han begriper inte bättre.

Vi kan ha en inre marknad inom EU men det är något helt annat än den lokala marknaden. Inse detta eller lägg ner EU.

Lediga bostäder i Stockholm?

Lediga bostäder i Stockholm ja så kan det stå i tidningarna om man får stopp på utarmningen av landsbygden och de mindre städerna i Sverige. Det går inte att bygga bort bostadsbristen i Stockholm med de byggregler som råder i Sverige. Dels är det en byråkratisk överhöghet som ingen människa eller organisation rår på. Därutöver detaljregler om handikappanpassning och anpassning in absurdum för all byggnation. Alla behöver inte besöka alla hus och bostäder.

Den stora vinsten för alla bostadssökande det är att de inte behöver flytta till ett trångt Stockholm utan får leva ett fint liv i en småstad. Jag är uppväxt på Hornsgatan i Stockholm och jag undrar ”vem fan vill bo där nu”. En skitig gata till skillnad mot 1955 då gick spårvagnarna på gatan och på innegårdarna blommade syrenbersåerna och där dracks det kaffe och samtalades. Det fanns inget varmvatten eller tvättmaskiner men trivsamt var det.

Tänk om börja planera för en inflyttning till Sveriges småstäder då kommer fler att må bra och färre få cancer, utbrändhet och andra stressrelaterade sjukdomar. Bryt inflyttningen till Stockholm och de utskällda 08orna är numera faktiskt helt och hållet folk från landsbygden eller utlandet.

Har vi tillräcklig ”killerinstinkt” i Sverige!

Nu upprustas Försvaret lite försiktigt med anledning av ökad militär aktivitet i Ryssland. Nya ubåtar och flygplan lugnar försvarskramarna och bra är väl det. Samtidigt kanske våran industri får nya order vilket också är bra. Vi behöver ny teknik och nya metoder för vårt försvar.

Tyvärr verkar det mesta bygga på gamla strategier och erfarenheter och vi själva är väldigt beroende av den nya tekniken med alla den sårbarhet som finns där. Det gäller att hitta modeller som gör att vi kan skydda våra egna IT system vilket inte är det lättaste.

Den stora frågan är dock om vi har eller kan mobilisera den ”killerinstinkt” som behövs vid ett väpnat angrepp. Idag tror jag att det är ett mycket litet fåtal som har förmågan att döda kallblodigt vilket är nödvändigt om vi blir angripna och vill försvara oss.

Vi har ju de senaste två hundra åren i FN,s bara deltagit i ”peace keeping” med något undantag deltagit i ”peace enforcement”. Vår motståndare har deltagit i strid på liv och död och det är skillnad. Förhoppningsvis kan man bygga upp en aggressivitet vid skarpt läge och det är bättre att vi inte har den aggressiviteten i fredstid som vi har just nu.

Stolen, sängen och sinnesslöhet en dödlig fara!

Lös dina problem på rörlig fot lär Leonardo da Vinci ha sagt och det är så rätt men här har jag och många med mig fuskat. Det gäller att röra sig så mycket som möjligt och tidigt i livet. Ständigt på språng är tydligen bra men då blir man beskylld för att stressa. Det är när man sitter still som det är farligt inte när man rör sig.

Det är i princip omöjligt att slita ut en frisk led utan det är en sjukdom som gör att leden slits ut. Nu lever inte jag efter den här principen tyvärr men blir man mycket gammal har man stor nytta av sin rörlighet. En annan klok person lär ha sagt att ”visste jag att jag skulle bli så här gammal skulle jag skött min hälsa bättre”.

Det gäller att hålla igång minnet också och det gör man bäst genom att hålla igång kroppen och ha mycket att tänka på. För den skull behöver man inte bli stressad utan snarare stimulerad. Kul rörlighet tillsammans med tanke och minnesträning det är grejor det. Allt detta som jag nu nämnt finns när du dansar turdanser som i gilles- och folkdans. Då får du hålla reda på hundratals turer i varierande sammansättning det är grejor det.

Världen är inte som förr!

Förr var en Högerman en högdragen aristokratisk typ som med ett enormt självförtroende såg sig som bättre vetande och bättre utbildad än andra. Idag kan en Moderat vara en lågavlönad som vilken svensk som helst. Förr var allt stängt på Långfredagen men nu kan man uträtta de flesta ärenden även betala via  internetbanken. Förr fick man ta cykeln eller mopeden för att komma någonstans nu hoppar man in i en modern bil och kör på asfalterade vägar hur långt som helst.

Förr slickade man på ett frimärke som kostade 10 öre och präntade ett brev där felstavningarna blev skämmiga överstrykningar för att rätta till. Nu skriver man med lätthet och rätt med hjälp av stavningsprogram och portot är noll kronor med E-post. Förr använde man spade och skottkärra när man grävde diken och annat. Idag gräver en grävmaskin en mindre sjö på ett par timmar. Förr spikade man nu gör skruvdragaren eller spikmaskinen bättre å snabbare jobb på mindre tid.

För tillverkade man en stencil och sedan kopior nu ställer man in antalet kopior i kopiatorn och trycker på start och sedan är det även färgkopior som är sorterade efter sidnummer och häftade. Förr högg man ved och eldade nu borrar man ett 200 m djupt hål i berget och värmer upp sitt hus för en spottstyver. Förr hade vi Nordisk Familjebok i 30 ex nu har vi gratis Wikipedia. 

Förr var du dödens vid 50 år när du fick kärlkramp nu stickhålsopereras och lever 20 år till. Även folksjukdomar som cancer, reumatism som tidigare var obotliga finns det till vissa delar bot för. Förr hade vi skrivmaskinen med räckvidd till insatt papper idag har vi datorn som når worldwide.

Det enda som var bättre förr var min kondition, rörlighet och virilitet. Det var inte bättre förr och får vi fred i världen så kommer det bara att bli bättre och smartare.

Föreningen en organisationsform som behöver uppmärksamhet!

Jag är bekymrad över föreningslivet i Sverige det är synnerligen svårt att få både medlemmar och funktionärer. Vi kommunicerar på ett annat sätt numera och jag efterlyser en mer modern föreningsform. Google eller Facebook är nog rätt forum för nästa generation föreningar. Dagens föreningsmodell har nog tjänat ut och något nytt, enklare, smartare och mer lättkommunicerat måste till.

Snart lär man ju kunna göra penningöverföringar via Facebook och då är ju både kassörs och sekreterarfunktionen uppfylld den vägen. Den övriga kommunikationen finns ju redan och så få som begär ordet på ett möte så räcker det nog med ett facebookinlägg och ”Gilla” som röstningsfunktion. Öppen facebookgrupp blir stormöten och sluten grupp blir traditionell medlemsförening.

Det är dags för förnyelse av föreningslivet och det kanske räcker att träffas på årsmötet eller när så behövs.

Arkiv