Om webbplatsen | Kontakt

Klimat eller Väder?

Människan måste ha en domedagsfråga och vissa individer är mer mottagliga än andra. Jag var helt övertygad om att det var en klimatförändring på gång på 1970-talet. Det var gröna vintrar och jag kände inte igen mig. När frågan togs upp så sades det att det var naturliga vädersvängningar. Det kom några vargavintrar och jag gav med mig.

När man läser historia så ser man varma perioder och mycket kalla som när våra soldater gick på isen över Stora Bält. När vi får en riktigt stor skogsbrand eller oljefält tänds på så är det ju händelser som överträffar den årliga mänskliga förbränningen. Det man kan vara överens om är att det inte är så bra att elda på.

Samtidigt ska man ha klart för sig att jorden tillförs en enorm mängd energi på ett år. På en timmes solljus har vi fått all den energi mänskligheten behöver på ett år. Man kan fundera på vart den energin tar vägen. Energi kan ju inte förstöras den lagras och en del strålar väl ut i rymden igen. Jag är tveksam till att människa född av kvinna och man kan räkna ut resultatet.

Hur som helst så är det bra om vi kan begränsa utsläppen av koldioxid men låt oss slippa idiotresonemangen om köttkonsumtion och liknande. Det är töntförslag.

Har politiken någon betydelse?

Man kan fundera om politik bedrivs på rätt sätt idag, men det är svårt att komma på något annat än den representativa demokratin. Direktröstning från alla medborgare i allt skulle vara genomförbart med dagens teknik men inte så lysande eftersom de flesta inte satt sig in i frågorna. Möjligtvis skulle ett större antal folkomröstningar vara välgörande för det demokratiska underskottet. Personligen tror jag heller inte på att frysa ut partier och folkvalda, det är en slags mobbing mot de som kommer från ”dåliga familjeförhållanden”. Men som grundfundament så har vi ett bra system och de företrädare vi förtjänar.

Till sakfrågorna då och det kan konstateras att politiken misslyckats i bostadspolitiken i storstäderna. Priserna rusar och segregationen blir förödande och kanske är en bostadsbubbla på gång. De åtgärder som diskuteras är inga lösningar utan bara trubbiga instrument snarare är det utflyttning från storstäderna som borde vara politiken.

Miljöfrågorna är också i många fall taffliga lösningar. Bränslet E85 för personbilar blev en flopp som snarare försämrat miljön. Förslagen i övrigt går mest ut på att jäklas med folk och inte söka pragmatiska lösningar. Talar vi om de globala miljöfrågorna då är misslyckandet totalt. Vi i Sverige återvinner och snålar medans övriga världen eldar och krigar. Det ryker som aldrig förr från den globala scenen.

Flyktingpolitiken är också ett taffligt skådespel där besluten om att hjälpa flyktingar på plats och stjälpa problemet i deras hemland inte tillräckligt beaktats. Hade den miljon flyktingar från Syrien utbildats i en brigad och försetts med vapen hade de kanske kunnat återupprätta  lag och ordning i sitt älskade hemland. Man måste i alla fall ge Löfven en eloge för att han sent omsider tagit tag i frågan.

Krigsälskande folk usla i idrott!

Kloka människor tävlar mellan nationer på idrottsarenan och stollarna krigar. Det märkliga är att de nationer som krigar och beter sig är fullständigt urusla i idrott. Förmodligen är förmågan att trycka på en avtryckare deras enda kompetens. Förutom ett tomt huvud så verkar de ha en slapp kropp som inte orkar en idrottsprestation.

Såvitt jag kan se så är alla de nationer som är involverade i meningslösa religionskrig fullkomligen urusla i idrott. Jag har inte sett en enda idrottsman från Mellanöstern som platsar utanför en barntävling med dagisbarn. Visst kan krig hindra folk att bli idrottsmän men även under fredstid har de inte varit framgångsrika eller deltagit i idrottstävlingar.

Svensk Polis för tunn för terroristbekämpning!

Det är helt säkert att svensk polis inte räcker till för dagens våldsamma terrorister. För min del förordar jag ett militärt elitförband med ”killerinstinkt” för att möta den mycket onda terroristen. Det vi har sett i Europa och Mellanöstern visar på en sjukligt ond terror som jag är tveksam till att vår poliskår är rekryterad och utrustad för. Det krävs ett helt annat sinnelag än att hjälpa och ställa tillrätta för att hantera en terroristattack. Vår polis eller andra myndigheter har inte tillräcklig potens för att klara ut terrorister.

Det finns en ålderdomlig tolkning att militär inte kan agera i polisiära angelägenheter sedan händelserna i Ådalen. När det gäller terrorister kan det utan tvekan räknas som ett militärt anfall och då ska militär ingripa. Det har rätt utrustning och är tränade för strid och förhoppningsvis har de rätt ”killerinstinkt” för det jobbet. Givetvis ska inte militär agera i demonstrationer och andra demokratiska aktiviteter men det är deras huvuduppgift att agera vid hot mot rikets säkerhet.

Vi behöver bygga upp en beredskap av militära terrorist bekämpare på åtminstone tre orter i Sverige med dygnet runt täckning. Med flyg bör de kunna nå hela Sverige inom en timme med kraftfulla vapen och skydd, polisen kan vara backoffice och svara för den initiala insatsen. Min bedömning är att detta är den militära förstärkning som är mest aktuell, något storkrig bedömer jag som långt borta. Dagens rysskräck är i det närmaste fånig.

Dags att återuppta Nurnbergsrättegångarna!

Nazisterna beteende sig som svin när de härskade i Europa och det fanns bara ett sätt att bli av med dem och det var att bomba dem och även deras hem till grustag. Vi har nu en liknade situation där terrorister beter sig minst lika svinaktigt. När någon har en så stark tro på något och hotar liv och hälsa då ska det demokratiska samhället agera kraftfullt. De bestialiska terroristmord vi sett ska beivras av en internationell domstol där dödsdomar finns i straffskalan. Även vi som hatar våld måste inse att vissa mänskliga avarter måste straffas med det yttersta av alla straff.

Det är bara S som kan få ordning på flyktingströmmen!

Livbåten Sverige är full till och med överfull och på gränsen att sjunka. Det finns inga möjligheter för flyktingar att få tak över huvudet så det måste till starka prioriteringar. Barnfamiljer är en sådan prioritering. Vår vän Reinfeldt har nog skapat den största skattehöjningen de senaste 50 åren genom att säga att vi ska öppna våra hjärtan för flyktingar i Sverige.

Det är strongt av den nuvarande regeringen att ta det mycket svåra beslutet att reducera flyktingströmmen. Det är nog bara en S regering som kan göra något så här drastiskt men de borde ha agerat för tre månader sedan då började det bli kritiskt. I flyktingfrågan fick S städa upp efter ett flummigt M och då särskilt dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldt.

Det är också dags för S att städa upp i EU, det är inte i slutna tjänstemannarum Europa ska styras och när det blir allvar av då står bara Sverige upp för besluten. Rensa upp i flummet då kommer folk att rösta på S. Det är heller inte slashasar och latmaskar som bygger det här landet de kan lämnas på en lägre nivå i välfärdskärnan i Sverige.

Förtroendevalda den viktigaste samhällsresursen!

I ett demokratiskt samhälle är de frivilliga förtroendevalda samhällets stöttepelare och en sällan tillräckligt uppskattad resurs. Vårt fina samhälle som nu har ungefär hundra år på nacken har skötts och administreras av hundratusentals förtroendemän som möjliggjort ett föreningsliv som skapat Sverige. En del har arvoden och lön för sitt jobb andra är helt ideella och det finns skäl för båda modellerna. Vi blir förbannade på vissa och beter oss och de dåliga företrädarna kommer att stötas ut förr eller senare.

En god vän sa att vara förtroendeman är att ställa ut en fin bronsstaty och sen kommer måsarna och skiter. Så är det och så kommer det att vara, min drivfjäder har varit att göra mitt bästa och när jag gjort det med beaktande det jag anser är rätt "då får måsarna skita abäst de vill". Det finns ingen bättre skola än att vara förtroendeman du lär dig tala och skriva offentligt samt hantera konflikter. Jag har sett människor som chefer dömt ut som dugliga växa till mycket kompetenta företrädare och människor när de fått förtroendemannauppdrag.

Vi kan ha synpunkter på politiker men vi får inte glömma att respektera dem som människor även om vi inte tar in deras åsikter. Detta är skrivet på en surfplatta med mycket små bokstäver så det kan förekomma stavfel mm. som inte påverkar budskapet. 

Jag har fått nog!

Nu har det blivit en händelse för mycket även för mig. Vid varje affär sitter det en tiggare, terrorister jagas i hela Sverige och de bor i en flyktingförläggning i Boliden, sådär tiotusen flyktingar anländer per vecka och nu får de bo ute i vinterkylan. Det har blivit för mycket och för osvenskt till oigenkännlighet i det här landet. Allt typiskt svenskt ”lagom” har lämnat verkligheten vilket innebär att jag nollställer mig mot terrorister, tiggare och flyktingar, jag är less dyngless till och med.

Sverige kan klara mycket men nu är gränsen nådd och det här kaoset kan bara sluta i kaos. Även en livbåt har maxtal på antal passagerare innan den sjunker, det har Sverige också och någon jävla ordning måste det vara i det här landet. Hur har det blivit såhär jo det är helt enkelt politikers flathet och naivitet. Det finns nu en risk att landet faller sönder beroende på ”ynkryggspolitik”. Resultatet av Reinfeldt är skrämmande, Löfven börjar förstå och han har chansen nu annars kommer helt andra krafter att styra det här landet.

Nu börjar sent om sider Löfven ta tag i detta moras och det är min förhoppning att han går sin egen väg och inte lyssnar på flummiga rådgivare. Ska vi ta emot flyktingar så får det vara i rimliga tal, tiggare hör hemma på medeltiden och terrorister måste oskadliggöras där Frankrike är en förebild. Det är ständigt två faror som hotar en stat, det är ”ordning och oordning”. Jag och många med mig ställer inte upp på dagens oordning där vi är nu.

Det är religion, girighet och krig som förstört vår värld!

Alla människor på det här jordklotet kunde ha haft det riktigt underbart skönt om vi sluppit alla krig, girigheter och religionsstrider. Det kanske inte är högsta vinst att äga så mycket som möjligt utan det handlar om att ha en för klimatet bra bostad och familj, nära vänner. Den tekniska utvecklingen blir allt bättre och utan krig och elände kunde den gå fram till envar.

Visst finns det andra tvister än religion kan uppstå men med en genomtänkt tvistelösning i smått och stort kunde de flesta stridigheter undvikas. Livet är orättvist och vi har olika förutsättningar och möjligheter, så kommer nog att bli under överskådlig tid. Har man haft det knapert under livet och sedan fått det bättre så vet man att det finns även lyckliga stunder i den svaga ekonomins elände.

Visst är det bättre att vara rik, sjuk och olycklig än fattig, sjuk och olycklig. Krig och våld måste bekämpas till varje pris och ibland måste man faktiskt bekämpa våld med våld särskilt det grova våldet.

Ett nytt Göteborg----om året?

Flyktingantalet per vecka är nu ca: 10000 vilket innebär planering för ett nytt Göteborg årligen dags kalla in kanske två Gustav ll Adolf och Lantmäteriet. Inget sägs om vad som görs mina kära politiker, barnfamiljer kan väl inte bo i skogen?

Arkiv