Om webbplatsen | Kontakt

Alltid något sa fan när han såg 2017 års Pensionsöverenskommelse!

Materiellt kan man konstatera att dagens pensionsöverenskommelse inte ger dagens pensionärerna ett enda rött öre vad gäller de som förvärvsarbetat. Pensionärerna är inte värda en större del av allmänna kakan visar texten i överenskommelsen  "Reformen ska vara statsfinansiellt neutral"   Den visar politikernas ointresse för dagens  pensionärskollektiv. 

Garantipensionärerna var man absolut tvingad att göra något åt de var nära tiggarstatus, resten dvs. majoriteten dagens pensionärer kan känna sig blåsta av sitt parti. Synoden Riksdagens Pensionärsgrupp tillsammans med en regerings finansminister borgerlig eller vänster drar alltid ett brett streck med rödpennan över högre pension.

http://www.regeringen.se/4af042/contentassets/cf23cff3664b49da8b3c34b8a85ec83a/pensionsgruppens-overenskommelse-om-langsiktigt-hojda-och-trygga-pensioner.pdf

Rymdfärder inget för människan!

Avstånden i rymden är sådana att det är omöjligt för en biologisk organism att färdas några längre sträckor. Vi får nog hålla oss på vår planet. Däremot tycker jag det vpre lämpligt att skicka iväg levande organismer ut i rymden som kan landa kanske efter tusen år och skapa biologiska förutsättningar för en evolution i en avlägsen värld. 

De rymdfärder som planeras nu påminner om det stolleri som exempelvis Andrés fär mot Nordpolen. Då fanns inte teknik att göra den färden och det finns heller ingen teknik nu för långa rymdfärder. Berika istället världsrymden med våra DNA celler så kanske vi syns om 10 miljoner år någonstans.

Den Arabiska våren skapade ett lidande av historiska mått!

Tveklöst är det så att den Arabiska våren som skulle göra Mellanöstern til ett demokratiskt paradis istället blev ett av de största helveten på jorden. Revolutioner har alltid skapat kaos och det är bättre med en ”diktator” än krig och total utplåning av bostäder och massflykt. Syrien är ett lysande exempel på att det var en riktig skitvår den Arabiska. Det fanns dolda agendor i form av religiösa extremister och dyligt trams finns i alla revolutioner. 

Vi får hoppas att Syrien nu får bygga upp sitt land i lugn och ro och slipper missriktade revolutioner.

Det finns en sexuell spänning mellan kvinnor och män!

Nobelfesten visar med all tydlighet att många kvinnor vill dra till sig en uppmärksamhet som har en sexuell touch. På Nobelbanketten visar nästa alla kvinnor bröstbenet och delar av brösten dessutom framhäver kreationerna en välsvarvad bakdel. De kvinnor som har de passande förutsättningarna kryddar sömnaden lite extra så att attributen blir extra tilldragande med en sexuell touch.

Om man hårdtolkar #metoo så borde alla kvinnorna ha byltat in sig i stora skylande plagg. Men verkligheten är inte sådan människor ja även kvinnor är sexuella varelser som vill väcka attraktion. Det ger dock inte män eller homosexuella kvinnor fritt tillträde utan det handlar om respekt och för de flesta betraktare att bara visa sin beundran för det sköna. Är du lite äldre och tittar för mycket på attributen då blir du en snuskgubbe. Jag tänker i alla fall titta ordentligt så länge jag lever.

Tiggarledarna blåser svenskarna!

Nog är det väl underligt att tiggarna här i Sverige hämtas upp med bil efter avslutat ”arbetspass”. Det är väl knappast troligt att deras landsmän hämtar upp dem helt ideellt och anordnar ett uselt boende under presenning eller utrangerad husvagn. Det är också i det närmaste klart att de olika tiggeriområdena är uppdelade och vaktas av tiggeriledarna som egentligen är hallickar och verksamheten att jämföras med prostitution.

Det är viktigt att hålla isär tiggeri och tiggarna som är de utsatta och utnyttjade. De behöver utbildning och jobb och tiggeriledarna fängelse.

Ny teknik överlägsen dagens tidningar!

Med åren börjar synen svikta och det är lite jobbigt att läsa den lilla texten i exempelvis Dagens Nyheter. Räddningen är laptoppen, surfplattan och även den lilla mobilen. Texten går att förstora till angenäm styrka storlek och smak. Visst är det trevligt att hålla i en papperstidning men vad hjälper det när den är svårläst.

I min bärbara dator blir texten stor och typsnittet knivskarpt så är det inte med papperstidningen. Den får man ju sina gliringar för att man tittar i mobilen på T-banan men jag läser faktiskt tidning på ett smartare sätt och sitter inte och glor rätt ut med tom blick. Det senare brukar också vara en spegelbild av hjärnan.

Slopa faktura avgiften för äldre med lagstiftning!

I dagens elektroniska samhälle så stiger kostnaderna för pappersfaktura och har även blivit en inkomstkälla för företag och andra fakturautställare. En pensionär som kanske har fyra, fem fakturor i månaden á fyrtio kronor kan betala kanske tvåtusen kronor om året för att betala sina rälningar.

Det är orealistiskt att tro att äldre människor kommer att kunna skaffa sig mobilt bank id och motsvarande i någon större omfattning. Det krävs därför en lagstiftning som förbjuder företag att ta ut faktura avgift eller fakturering av äldre förslagsvis +80.

Finland 100 år idag en imponerande resa!

Finland och Sverige var ju ett gemensamt land redan innan medeltiden och det är en brokig historia därefter. Det är bra att Finland blev ett eget land till slut och resan dit har varit minst sagt prövande. Rysk annektering och flera besvärliga krig med stort lidande. Det mest imponerande är att detta relativt lilla land har kunnat hantera bpåde Sovjetunionen och Putunionen (Putin). Det har inte länderna i Östeuropa inklusive Östtyskland, Ungern och Tjeckoslovakien när det begav sig.

Finland kan hantera ryssar det kan inte EU, deras agerande skapar snarare krig än den  fred och självständighet som Finland gjort på ett mycket smart sätt. Man kan med stor trovärdighet säga att Finlands ledare har mycket större diplomatisk kompetens än EU kommissionens byråkratdoktorer. 

Grattis Finland till en fin utveckling med stor potential för framtiden!

Don Juan hade aldrig blivit anklagad av #metoo

Jag tycker #metoo har spårat ur. Ta tag i de kriminella och stollarna och skilj på när någon blir attraherad av det andra könet. Dela upp uppvaktningarna i det klumpiga och de män kvinnor inte gillar. Många lyckliga förhållanden har uppstått efter upprepade ovälkomna uppvaktningar. Det här är inte svart eller vitt det är inte ens grått det är en regnbåge från rött till grönt och där färger byter färg helt plötsligt. Spelet mellan könen det löser inte ens #metoo.Det är hög tid att börja tala om lösningar, gentlemän passerar stadiet sexuella trakasserier utan att det ens märks. Problemet mellan könen och även lösningarna är känt sedan tusentals år och noga beskrivet i skönlitteratur och operor. 

Relationen mellan kvinnor och män är komplex i ett civiliserat samhälle. Jag är dock övertygad om att Don Juan hade gått under #metoo:s radar. Hans avsikter hade dock varit densamma som klumpige Berras sexuella närmanden.

B 52 bombare över Hanoi har bytts mot nyöppnad Big Mac hamburgerrestaurang!

I backspegeln så är alla krig meningslösa med några få undantag. Under min ungdom var det kriget i Indokina som dominerade. Min generation unga grabbar från USA har nu legat begravda över 50 år istället för att som pensionär åka på fredlig resa till Hanoi och äta hemkära hamburgare på Mac Donalds. Samma är det med innevånarna i Vietnam som blödde och brändes ihjäl för att försvara den meningslösa religionen kommunism.

Det mesta blir fullständigt meningslöst  när det gäller krig och religioner inkluderande politisk tro . Humanismen är den enda läran som långsiktigt kan rädda mänskligheten. Symboliskt symboliserar en Big Mac i Hanoi detta fenomen.