Om webbplatsen | Kontakt

Kunna förflytta sig och kommunicera ett överlevnadskoncept som är evigt!

När livet flyter på och allt går på högsta fart och både ben och hjärna hänger med, ja då är man frisk. Är man utslagen en tid och förväntas komma tillbaka i matchen då är man också med. Men är man riktigt illa ute ja då förvandlas existensen till ett helvete. Lika dant om det känns övervärldsligt då gäller det att ha en vilja av stål och trogna vänner, ett starkt hjärta och framtidstro. Under livet kommer dessa kamper och det gäller att ha en vilja av stål och en god livskamrat, fantastiska barn och vänner.


Har man bara sina vänner på en bar då kan ensamheten bli olidligt jobbig. Man har hela livet på sig att bädda för de sista åren och det är faktiskt en av huvuduppgifterna i en levnad. Sjukhusvården när livet hotas är suverän i Sverige även möjligheterna att kommunicera via sociala medier är helt fantastiska så länge rörligheten i hjärnan hänger med. Jag har bara erfarenhet av hjärtsjukvården i Stockholm och den är helt suverän. Jag hör skräckversioner från annan sjukvård vilket är deprimerande. Hjärtsjukvården har hög status i vården och vetenskapliga framgångar har stort genomslag i hela samhället. Visst är hjärtat viktigt men det finns fler organ som är livsnödvändiga.

Fotbollsgolf?

Kul med SM samlat till tid och plats samt TV sändningar. Vi får reda på vilka idrotter som finns och det nya som kommit till. Jag tycker ”Fotbollsgolf ” verkar synnerligen intressant och en idrott man kan utövas praktiskt taget vart som helst. Jag måste erkänna att jag trodde det var ett stort skämt men det var det inte. Det var både herr och damklass och några dyra banor behövdes inte. Det räcker med en park och några nedgrävda större hinkar. Anläggningskostnad knappast märkbar nio till arton hinkar och några spadar samt fantasi.

Almedalen

Det är valår i år men det känns inte så. Det är få spännande politiska frågor i hetluften det handlar om vardagsfrågor och de stora internationella konflikterna finns inte på agendan. I Sverige har partierna blivit alltmer lika varandra. Kommunisterna verkar inte vilja ruinera de smårika utan har ett lägre tonläge. Högermännen är inte så långt ut på högerkanten utan där finns bara brottslingar som de flesta vill bura in. Det ska bli intressant att se hur politikerna ska hitta de stora frågorna som skiljer partierna.


Det känns som om man kan rösta på vilket parti som helst utan att behöva förlora eller vinna för mycket. Det kommer nog att hända saker som ändrar den uppfattningen men som pensionär vill man helst ha lugn och ro. Vilket innebär full sysselsättning för de arbetsföra, fredlig samvaro och en bra sjukvård.


Den 22 april stannade mitt hjärta på Tunnelbanestation Stadion i Stockholm!

Läkaren beskriver i sin rapport eller ”Trygghetskvitto” som han föredrar att kalla dramatiken. Jag inledde mitt återtåg till livet på nya Karolinska för att efter några dagar bli flyttad till Danderyds Hjärtklinik som har ett mycket gott rykte.


På Karolinska konstaterades att hjärtstoppet inte var föranlett av hjärtinfarkt utan stannade ändå. Det konstaterades att jag jag hade lunginflammation och revbensfrakturer beroende på komplikationer efter hjärt-lungräddningen. Jag är stort tack skyldig till den eller de privat personer som stor för att blåsa in luft i lungorna och pressa bröstkorgen ordentligt så att revbenen gav med sig och pressen på bröstet gav riktig effekt. Det har gjort ont i två månader nu men det var det värt eftersom jag kan hålla tanken och minnet klart. Vid hjärt/lungräddning tveka inte att ta i så revbenen knäcks det är då räddningsinsatsen ger livet åter patienten har ont i ett par månader men det piggar upp


När hjärtstopp inträder blir det oftast syrebrist till hjärnan vilket kan göra att minnet är sämre. Mina första två veckor var jag vid medvetande och pratade utan att veta om det men efter tre veckor var jag igång nästan som vanligt men förbaskat trött. Sex månader kan det ta, jag tycker att det redan nu är tillbaka på sjuttioåringsnivån. Jag har varit på nya Karolinska, Danderyd och Huddinge sjukhus och vi har fantastisk personal på dessa sjukhus som jag tackar för att jag lever. De har opererat in en hjärtstarter med sladdar ner i hjärtat som startarom det om det stannar. Jag är inbjuden till en operation av hjärtklaff i höst vilken sker genom kroppspulsådern.


Två helveten är kvar och det är ryggont och alla jävla koder som jag måste komma ihåg. Jag är 15 kilo lättare och mer kritisk till påståenden. Jag kan förstå att läkaren inte ville att jag skulle köra bil när jag kom in till sjukhuset men nu är det dags att ompröva det beslutet.


Jag vill tacka mina danskamrater som höll mig vid liv genom att knäcka revbenen pumpa på bröstet blåsa in syresatt luft i min mun. Tack till ambulansen, läkare och sjuksköterskor på alla tre sjukhusen ni fick mig åter till livet. Tack till Huddinge kommuns vårdhem Stortorp med en fantastisk personal och min familj där mina barn gjort ett fantastiskt jobb tillsammans med Mona. Skyll er själva nu får ni dras med mig en tid till. I 72 dygn blev jag tyst eller återhållsam.