Om webbplatsen | Kontakt

Att bli/vara man är en vetenskap värd Nobelpris!

Efter att ha fullgjort mitt liv inser jag att det är förbannat komplicerat att vara man i en relation som man inte utbildas för. Min bedömning är att den minst måste vara treårig. Att utbilda sig till militär tar en vecka det ägnar man ett år till men att vara människa/man det får man lära sig själv. Inte konstigt att det går åt helvete med relationer sex och gemenskap. Det viktigaste i livet det ska man kunna utan att veta något. Det är helt fel skolutbildning där algebra och stavning har prioritet som inte är något viktigt när vi har stavningsprogram och datorer. Det är ganska enkelt att lära sig utan någon speciell lärarkompetens men att leva ihop och umgås i samhället det är mycket kvalificerat och stort. Vi står framför stora utmaningar i Sverige med udda religioner och annat som är kontraproduktiva i vårt samhälle. Vi behöver en strategi och utbildningsplan hur vi umgås i familj och samhälle ända ner på det sexuella planet där respekt och förtroende måste byggas från grunden. Vår skola måste skotas om rejält för att skapa ett hållbart humanist och kunskapssamhälle där ny teknik står för de gamla studentkunskaperna. Vi måste komma bort från gudar och tomtar å troll och landa i vetenskap och humanism. Mitt i allt det här måste mannen få en chans att utvecklas till man och inte till meningslös krigare som bara är föråldrat.

Man förvånas över rättsstatens hantering av tvångsmedel!

Vilken bedömning görs idag av en fånges farlighet eller rymningsbenägenhet av rättsvårdande myndigheter. Dömda mördare kan fritt springa ifrån kriminalvården medan en vilsegången misstänkt våldtäktsman som Jean-Claude Arnault är kraftigt kedjad med bälte som extra säkerhet. Visst ska man vara säker på fången som kan skada sig själv eller andra men ibland undrar man. Ena gången kommer och går fången som den vill och nästa betraktas som en livsfarlig typ fastän den har ett tryggt socialt liv. Jag tycker mig se en alltmer tilltagande amatörism hos kriminalvård och Polis. Visst man kan aldrig veta vad en kriminell har i tankarna och försiktighet ska gå före allt men det är förvirrande regler som tycks gälla och tyvärr har professionalismen försvunnit alltmer. Då är det dags med generella regler som gäller alla gripna, det är det enklaste men kan skapa svåra utredningar där den gripne inte öppnar sig för utredarna och utredningar går i stå.

Rättsväsendet är under upplösning och tappar medborgarnas förtroende för var dag.

För många bortser från det viktigaste vi har, MILJÖN!

Varför är det sådan okunskap och osämja om miljön, den är ju det viktigaste vi har. Idag har vi kunskapen om hur vi kan förvalta vår planet och leva vidare på den i miljontals år men de flesta bortser från detta för nutidens bekvämlighet. Det skrattas åt miljösatsningar och vissa idiotförklaras när de försöker vidta åtgärder. Vi är väl några miljarder människor och det börjar stå klart för många att vi kan inte alla fara jorden runt och upptäcka sådant vi kan se på internet. Vi får nog börja inse att vår plats är på det lokala planet eller utanför jordklotet med de resurser som kanske finns där. Det har hänt mycket sedan den första elden tändes av en människa. Värme och ljus skapas på ett mycket smartare sätt nu än då. Detsamma gäller våra färdmedel som har utvecklats något men inte på det effektiva sätt som är möjligt. Det har hänt mycket de senaste 20 åren med bergvärme och led-lampor. Bränsleceller och solceller utvecklas varje dag det är början på början till en ny fin miljövänlig värld. Vi måste ta miljön på allvar och utveckla den nya tekniken. Min generation har inte varit den bästa men nu börjar det svänga och låt det svänga. För då händer det stora ting och vårt politiska system är för trögt obildat för att ta tag i en miljövänlig utveckling. De kan ju inte ens bilda regering.

Bäst jag skriver några rader annars tror ni jag dött igen!

Mitt engagemang tog slut när Riksdagen slutade fungera. Det är alltid eländigt när något man ser på som odödlig kapacitet och kompetens faller ihop som ett korthus. Jag började hemfalla åt förakt och det värsta av allt, Politikerförakt. När Riksdagen inte kan då kan ju inte jag heller kändes det som men jag kan i varje fall kväka om Riksdagsmännens inkompetens. Det kan väl inte vara svårare än att dela och bilda fotbollslag för 12 åringar för välutbildade folkvalda från hela vårt avlånga land ur en kvot på 349 kloka gubbar och kvinnor bilda en liten regering. De har ju en fin talman som håller ordning i vårt pojklag hade vi bara Benke som fick gå om tredje klass men han fixade till ett vinnande lag av 14 pojkar som dessutom saknade slips och kavaj. Jag kanske kan hitta Benke så han kan hjälpa er om han lever men ni får hålla med kavaj och slips för det tror jag inte han äger efter ett långt arbetsliv. Benke är lite sliten efter ett hårt liv med skilsmässa och hårda törnar men han kan nog få ihop en regering av ingenting för det är väl utgångspunkten.

 

Herr Talman! Jag föreslår att Benke får i uppdrag att samla ihop kandidater till en Ny Regering i Sverige