Om webbplatsen | Kontakt

Påsken en kul högtid!

Idag är det inte så många som funderar över varför Påsken finns där. Ja om jag inte är felunderrättad så är det någon guds utsände som mördades den här helgen. Jag är med på det kristna ja de flesta religioners humanistiska budskap som oftast är goda livsfilosofier och rättesnören i Godhet, Ordning och Reda. Så långt är det bra men när Gudar kommer in i bilden då stiger jag av. Vi behöver det goda religiösa budskapet men att tro på gudar är i mina ögon obegåvat. Tittat man ut över Universum så blir man helt övertygad om att det inte finns någon skäggig man som är någon slags överståthållare över mänskligheten. Vi ser små stjärnor som tindrar och svarta hål som sväljer allt. Nej de skäggiga syns inte till och hur detta universum och liv är beskaffat har ingen löst ännu och kommer sannolikt aldrig att lösas från människans horisont. Religionernas humanistiska budskap är fint och begåvat men låt åtminstone mig slippa Gudarna för ni tror väl inte på Oden och Tor fastän de finns i våra veckodagar.

Glad Påsk tillönskar jag alla vänner och ovänner.

Livet ett spännande förlopp med tvärt slut!

Visst har det varit kul och jävligt jobbigt och jag tror inte jag orkar en vända till. Uppstarten är det jobbiga, man måste kämpa för varje millimeter framgång samtidigt känns det som om man varit med om kampen förr. Men livet är kampen om framgång på jobbet en ja kanske några kärlekar och barn. Visst är det trist när vägar skiljs och ibland tror jag det blir fel men det är som att spela luffarschack men nederlaget är jävligare för själen och hjärtat slits hårt av uppbrott. Jag tycker det känns fint med de som kämpar för miljön de gör mänskligheten stora tjänster även om vi vanliga inte begriper det. Min livstid har varit en fantastisk tid med en utveckling som varit fantastisk. Vi människor skriver bokstäver och läser en ko bara råmar ja det har gått framåt för människan samtidigt som det inte är perfekt men det gillar vi och försöker rätta till. Men att börja om som barn i en trött kropp det känns inte möjligt och kul vi tar en kropp i taget. Det har varit kul med alla släktingar inga syskon men fantastiska kusiner och andra släktingar med stora personligheter och berättarförfågor kanske inte alla var stora estradörer men de muntliga berättelsena hade de i blodet. Internet fanns inte då utan det var fantasi och verklighet i salig fantastisk begåvad blandning. De människor som kommit mig närma genom släktskap har funkat livslångt och de jag själv valt i kärlek har varit mera okloka val som misslyckats ett flertal gånger. Men nu är det snart klart-slut med alla äventyr.

Den nya kraften kommer från vätgas och bränsleceller!

Den pågående och testeronfyllda debatten om vilken energi vi ska använda är tråkigt obegåvad. Gamla energislag som björkved, arabolja och kärnkraft är så ute den kan bli. Vi behöver snart inte el som producerats av olja och vattenkraft det är bränsleceller som gäller om 10 år. Solpaneler på taket och vatten i bilens tank så har vi el till både morgonkaffet, husvärmen och bilresan. Just nu händer det mycket med vätgas som utvinns ur vatten. Jag hinner nog inte med att se utvecklingen men mina barnbarn får nöjet att se vätgasen ta över energin. Kärnkraften är en mossig relik från forntiden snart kör vi på vatten och det rinner ur ljuddämparen så gatorna blir fina men på vintern blir det halkigt. Tänk så praktiskt att slippa bensinstationerna, bara stanna vid en sjö och laddasolcellerna och producera vätgas ur sjövattnet det kan inte bli bättre. Dagens elbilar är omoderna miljöbovar från år 1900 och en ålderdomlig lösning. Att köpa en elbil med batterier är så urdumt att till och med sågbocken lämnar garaget.