Om webbplatsen | Kontakt

Jag har träffat många fantastiska Riksdagsledamöter!

Jag har heller aldrig varit medlem i något politiskt parti i vuxen ålder. Men jag har träffat många Riksdagsledamöter under åren och några har väckt min beundran. Det har inte varit partiledare utan vanliga ledamöter ”med skit under naglarna” och de har varit från de vanligaste partierna från höger till vänster. De har varit förvånande duktiga och haft förmåga att förstå de mest komplicerade tull eller kustbevakningsfågor. Några har blivit mina favoriter och andra har jag tappat kontakten med och vet inte så mycket mer om dem. Men jag blir förbannad när jag läser på Facebook om de förnedrande omdömen många riksdagsmän utsätts för. Det är imponerande att se den kompetens de utvecklar under sin utveckling i Riksdagen. Får man möjlighet att dyka ner i utskottens verksamhet blir man riktigt imponerad över deras arbete det är högnivå på den handläggningen. Jag har några favoriter men vilka de är behåller jag för mig.

Det är en fin mänsklig förmån att få Pension!

Att bli pensionär i Sverige kan för många att vara ett val av väg när man fyller 50 år. Vi är många som byter karriär i den åldern och då gäller det att fundera över de kommande tjugo åren. Det gäller att tänka över och gå igenom hur den ekonomiska kommer att se ut vid olika val och det gäller att välja rätt då. Det kan handla om många tusenlappar i pension om man väljer fel. Det gäller lönen, bostaden, äktenskap och sparande. Ingen kommer att göra dessa val helt rätt utan det gäller att ha lite tur också. Har du gjort en bra jobbresa tidigare är det inte så svårt men har du haft olika arbetsgivare inom olika yrkesområden kan de vara riktigt knivigt att hitta rätt.

Börja med att se till att din bostad är billig och trygg så du kan klara kostnaderna på kanske hälften av nuvarande kostnader.

Har du inte sparat tidigare till pensionen så sätt full fart om du räknar med att leva till de 70 åren. Äktenskap är dina egna val och kalkyler. Du kanske tänker göra dina livs resor, gör dessa före du fyller 70 år. Alla år efter 75 år är bonusår tänk så och se upp med långa resor då. Några av mina råd inte så konkreta men vi har alla olika förutsättningar.

Varför denna brådska i vardagen!

Jag möter mina medhandlare i den stora matbutiken. Klockan är tolv och de slinker in på rasten för att snabbhandla. De tar gångarna flying så kundvagnen bryter in på de mötandes bana, jag pensionären med käpp håller undan så gott jag kan och i min hjärna dyker tankarna upp. Gjorde jag så när jag var i karriären, ja jag vet inte riktigt men sannolikt var jag likadan tills hjärtat stannade vid ett race. Min reflektion ger mig rådet att vara tyst, livet är sådant man har olika tempon i livet och vad har man bråttom till. De tempohöjande i butiken kommer nog på det också. Jag kommer ihåg mina föräldrar som sa tat lugnt men också sätt lite fart nu. Det där lagom och vid behov lärde jag mig aldrig jag tror jag hade bråttom i mål hela livet. Egentligen helt meningslöst vi stupar när vi stupar och universum exploderar när det är dags mitt tempo är inte på något sätt livsavgörande. Jag hann med en familj och två barn och skiljsmässa blev det ändå, så egentligen varför bry sig, bättre att bara glida med och säga ”det ordnar sig nog”. Nej det är inte min stil.

Jag en datornörd!

Visst är det fantastiskt med datorerna de är ålderdomens räddare. Här hittar man de spännande resorna och de vetenskapliga sanningarna och politikens genvägar och lögner. Man kan sysselsätta sig dagarna i ända kontakta kompisar på sociala medier reta upp folk och även se på TV och läsa tidningar utan att släpa runt på papper. Även sin vård kan man analysera på 1177 och googla på vårdmetoder och mediciner ja världen har blivit fantastisk med datorn. Jag kunde i detalj följa min hjärtoperation på Youtube. Även utan en akademisk utbildning blir man en överkunnig akademiker med analytisk förmåga. Datorn förser mig med den senaste kunskapen varthän jag än befinner mig bara det finns el och internetuppkoppling. Sverige är i detta avseende helt unikt och fantastiskt. Datorn är vår bästa vän den hjälper oss kontakta vänner och roa oss dygnet runt. Det är min förhoppning att alla äldre har denna möjlighet det kostar inte särskilt mycket men ger så mycket tillbaka. Du syns och kan ta de kontakter du vill över hela jordklotet kika in på platser få kan komma till och få en verklig närbild hemma på köksbordet.

Vad gör polisen numera

Ropen skallar på sociala medier om den grova brottsligheten, det är skjutningar, rån, stölder och mycket mer. Till min förvåning ser jag nästan aldrig en polis möjligtvis en polisbil i veckan. Vad pågår inom polisen spelar de landhockey hela dagarna eller har de utvecklingssamtal dagarna i ända. Ropen på sociala medier är inte på polisen utan de är på politikerna att de ska göra jobbet. Vad händer på polisstationerna borde man fråga sig, något har gått snett i organisationen och dess förmåga att hantera brottslighet den har i det närmaste upphört. Jag hoppas verkligen att min iaktagelse är fel.