Om webbplatsen | Kontakt

Allt som tickar är inte tid och bomber!

Idag spärrades min genomfartsväg mot Stockholm av eftersom man misstänkte att det var en bomb i en ryggsäck som låg intill vägen. Det tickade i ryggsäcken och en något märklig analys slutade i att det kunde vara en tidsinställd bomb. Fråga två borde ha varit vem f-n vill spränga en bomb i Stuvsta. Sedan 20 år är väl alla timers elektroniska och de tickar inte. James Bond har desarmerat sådana i över 30 år.

Kanske har den polis som tog det säkra före det osäkra läst lite för mycket Kalle Anka och Björnligan. Min analys om jag hittar något som tickar i en väska så är det Antikrundan som glömt en väckarklocka från 1950-talet. Den här gången var det en sk. metronom som låg i ryggsäcken. En metronom är bra för att hålla takten när man skall spela ett instrument.

På TV såg jag att till och med bondgubbarna i Afghanistan har elektroniska grejor när de angriper NATO styrkorna. Det är nog bara i Sverige polisen tror att allt som tickar är en bomb. Det är nog bättre att se upp om det inte tickar. Nu är inte jag någon bombexpert och kanske har helt fel men då brukar man få reda på det.

Metronomen härstammar från 1816 men finns faktiskt i elektroniskt utförande numera. Slutsatsen av det hela blir att någonstans i Stockholm hade en musiker svårt att hålla takten och några i Stuvsta fick svårt att hålla tiden idag.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading