Om webbplatsen | Kontakt

Är en fotbollsmatch idrottskultur eller en våldskick?

Huligankriget på och utanför idrottsarenorna har tagit en utveckling som är skrämmande. Är fotboll verkligen idrott, eller har det blivit ett utlopp för mer eller mindre våldsbenägna människor. Jag har svårt att förstå mig på hur man kan bli så aggressiv runt en idrott och är det då en riktigt idrott. Jag har aldrig sett några huliganer på och kring en friidrottsarena ej heller runt ett skidstadion.

De miljardbelopp som omsätts i fotbollen verkar ha haft en direkt skadlig effekt ur många aspekter. Spelarnas ohemula löner, bolagiseringar kan ha bidragit till detta på något sätt. Det vore intressant att se hur det skulle bli om man återgick till en mer normal ersättning till spelarna och att pengarna generellt i fotbollen blev mera normala. Sannolikt skulle det inte hjälpa ur våldssynpunkt om man jämför med t.ex. golf som är välavlönat, där är det faktiskt sällsynt med slagsmål på greenen.

Kanske borde det undersökas om de som är intresserade av fotboll är mera våldsbenägna än andra. När föräldrar till småknattarna kan ge sig på deras domare då är det något ”grundläggande sjukt i intressegruppen” fotbollsentusiaster. Jag kanske inte är rätt man att bedöma fotboll eftersom jag är fullkomligt ointresserad av att se ”ett gäng leriga” springa efter en boll. Något måste i alla fall göras åt våldet på idrottsanläggningar som jag betalt på skattsedeln. Skall fotbollen fortsätta med att slåss och vara krämare då skall de fullt ut betala sina anläggningar också.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading