Om webbplatsen | Kontakt

Avtjäna straffen i hemlandet!

Äntligen något klokt från EU och det är ett bra förslag att brottslingar skall avtjäna sina straff i hemländerna. En bra utgångspunkt att EU-länderna tar hand om sina olycksbarn och det är ju utifrån sin egen kultur och bestraffning som den brottsliga gärningen värderas. Det kan ju uppstå vissa komplikationer för t.ex. KAT-smuggling av en engelsk eller holländsk medborgare när det inte är straffbart att hantera sådana produkter där.

Vi har stora kostnader för kriminalvården och det kan nog kännas bra att bli av med en del fångar. Kostnaderna för en fängelseplats borde kunna sänkas avsevärt det är inte rimligt att en plats på fängelset kan kosta flera tusen per dag. Fängelser borde lokaliseras till glesbygd det finns ingen anledning att två stora fängelser i Storstockholm där markkostnader och bevakning är skyhöga förhållandevis.

Kan vi ha jätteanläggningar för provkörning av bilar i Arjeplog så borde det också gå att ha ett fängelse i någon liknande extrem glesbygd som bidrar till att försvåra rymningar och ger arbetstillfällen.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading