Om webbplatsen | Kontakt

Bra för själen att blogga!

Det har blivit populärt att blogga när man drabbats av en livshotande sjukdom och man kan fråga sig varför det bloggas. Det finns säkert många skäl en del människor skriver dikter eller målar konstverk för att lätta på det inre trycket. Jag kan förstå den som har en alvarlig sjukdom inte orkar dra historiken för alla bekanta gång på gång. Det är säkert enklare att skriva och då få ut sina tankar så långt man nu vill gå.

Att skriva ger också en träning för både stavning och formuleringskonst. Det får heller aldrig bli för långt och då kan det bli svårare eftersom det är mycket besvärligare att hålla en innehållsrik text kort. Det är också svårare att hålla ett tal på tre minuter än ett på 45 minuter. För min del så skriver jag för att hålla hjärnan igång och möjligheten att reagera över det som jag tycker är konstigheter.

Skriver man på gränsen till åtal får man självklart många kommentarer till sitt skrivande. Det blir som de recensenter som skriver ner teaterpjäser, de får säkert många läsare men jag tror inte de mår bra att vara bror negativ hela livet. De brukar sluta sin bana hos en terapeut. Den dödssjuke som skriver har ju en berättelse som överträffar fiction och det kan man bara inte negligera som medmänniska.

Jag har inte så många kommentarer så jag skriver väl inte på gränsen till åtal och är vad jag känner till inte dödssjuk. Genom statistik vet jag hur många som är inne på hemsidan och jag är mycket nöjd med antalet läsare som tar sig tid.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading