Om webbplatsen | Kontakt

Bra gjort Tullverket!

Igår kunde jag läsa i DN att tullen i ett internationellt projekt kunnat ringa in bombmannen och monstret i Oslo genom en internationell kontroll av handel med ämnen som kan användas som sprängmedel. SÄPO i Norge reagerade inte på underrättelsen från tullen vilket är en miss i arbetet. Det är bra att tullen i sina internationella samverkansorganisationer fångar in den här typen av illgärningsmän. Men underrättelseanalysen hos mottagande myndighet måste bli smartare.

Hade monstret i Oslo registrerats som militant hade det blivit träff. En samkörning med vapenregistret hade varit klädsamt då hade en klocka kanske ringt. Underrättelsetjänsten måste få möjligheter att samköra register och i det här fallet hade i alla fall jag reagerat. En man som har automatvapen och importerar ”sprängmedel” måste omedelbart sättas under observation.

Bra gjort av tullväsendet och i alla stora händelser så finns tullen där på ett eller annat sätt. Var rädd om den samhällsresursen och det är bra att de senaste tio årens idiotnedskärningar nu upphört.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading