Om webbplatsen | Kontakt

Change Maker

Så stod det på en reklamskylt i tunnelbanan. Jag fick aldrig tillfälle att läsa hela budskapet men det måste väl vara någon form av förändringskonsult. Det är väl så att vi kommit så långt att företag och organisationer inte har fantasi och förmåga att förändra själva.

Visst är det lättare att förändra när någon kommer utifrån och är denne ”maker” välkänd så kan den ju inte ha fel. Min analys är att det är inte yrkesmannen eller civilingenjören som leder företagen numera utan det är oftast en ekonom i sifferbranschen. Jag tror att det är betydligt enklare att lära sig ekonomi än verksamhet. I de organisationer jag verkat har det alltid funnits en ”change maker” som tyvärr inte alltid fått chansen.

Det är lättare att göra ingenjören till ekonom än det motsatta. Nu är ju världen inte så enkel längre utan allt bedrivs ju i projekt av olika storlek så vi får väl stå ut med ”change maker” i framtiden. Vi har ju haft liknande benämningar förr på svenska och jag tänker på skomakare och änglamakerska. Det kanske var lite för elakt men kanske har det alltid funnits, dock inte så välavlönade.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading