Om webbplatsen | Kontakt

Chile kan!

Det är imponerande att se de räddade gruvarbetarna från 700 m djup och en efter en komma upp ur ett rör i en liten tub. Den här typen av räddningsinsatser kräver en järnhård vilja, kompetens och uthållighet. En tidigare granne som var maskinchef på ett fartyg mönstrade av i Chile på 1930 talet och jobbade där några år. Han var en stor beundrare av Chile och folket där och han funderade på 1970-talet över den utarmning som har skett därefter. Nu verka dom vara på gång igen och den här räddningsaktionen kommer att vara ännu ett lyft.

Det också imponerande att se hur räddningsmanskapet frivilligt åker ner de 700 metrarna ner till de nödställda. För de flesta av oss känner vi starkt för den här situationen med en extremt liten hiss och instängdhet utan dörr. Jag har inte några känningar av klaustrofobi när jag åker hiss men den här typen av hissresor är jag gärna utan.

Idag känns inte som en förmån att få följande erbjudande från DN. ”Även under oktober fortsätter DN-kortet att erbjuda dig många speciella stunder. Följ med på förra årets succé Stockholm under jord lördag 16 oktober”. Det blir nog inte så många den här gången även om det bara är sådär 10-40 meter under jord. Det är bättre att hålla sig ovanför jord så länge man kan.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading