Om webbplatsen | Kontakt

Datorn har ett kort liv!

Det är bara att konstatera att efter sådär fem år och framåt då är datorn mera skrot än hjälpmedel. Först tror man att det är fel på ens egen förmåga men det blir avbrott allt oftare och sedan är det bara en sak att göra och det är att köpa en ny. Min dator är numera ganska lynnig den går bra ena gången och nästa så blir det bara avbrott och förmodligen har det blivit buggar både här och där. Sannolikt beror det på programmen som hakar i varandra och hostar och hackar efter alla uppgraderingar.

Vi fick för några år sedan köpa våra gamla hem-pc för över tretusen kronor enligt skattemyndigheternas beslut för att det inte skulle bli en förmån. Det är en ålderdomlig syn Skatteverket har på den här frågan en dator som är ett år borde ha ett marknadsvärde på några hundra kronor och inte tretusen efter fem år. Nu är problemet löst eftersom det inte finns några hem-pc förmåner längre. Jag skulle med dagens kunskap aldrig ge mer än några hundralappar för en använd dator.

Vi är alla datorberoende både i arbetslivet och privat och idag är det mer vanligt att dagligdags använda datorn än att dricka mjölk. Det är trösterikt att priset på datorkraft minskar men mjölkpriset går upp och jag dricker inte mjölk.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading