Om webbplatsen | Kontakt

De rödgröna straffbeskattar pensionärerna!

De pensionärer som bor i en normalvilla i någon av våra tre storstäder kommer att drabbas av förmögenhetsskatt eftersom de flesta har taxeringsvärden över två miljoner där gränsen enligt uppgift sägs gå. Har pensionären dessutom en bil så får han betala extra bränsleskatt den vägen också. Jag tycker att den rödgröna alliansen har gått för långt. En pensionär i storstad som skött sig hela livet och betalt sitt radhus kan nu komma att straffbeskattas.

Jag tyckte det var att gå för långt när man igår la in Tobleroneretorik i den politiska debatten, men efter dagens skattenyheter så är jag inte säker på att det är fel att använda den typen av retorik. Jag förstår inte hur de rödgröna tänker. De verkar vara emot allt, vad de är för kan man fråga sig. Senast var det sveket kring förbifart Stockholm och nu en tillbakagång till föråldrade skatter som aldrig drabbat de rika.

Politiker skall smörja samhället men den senaste tiden verkar de rödgröna kasta mer grus i maskineriet göra allt för att bli illa omtyckta. Den skattelindring de säger sig vilja göra för pensionärer som inte är konkretiserade tar de med råge igen med dagens skatteförslag. Jag tror att socialdemokratin gjort ett misstag när de lierat sig med Vänster- och Miljöpartiet. Det här kan skapa förutsättningar för tidernas nederlag och vem tar ansvar för detta. Jag tror Mona Sahlin gör en kort karriär som partiledare.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading