Om webbplatsen | Kontakt

Den nya sovrumsjuridiken!

Det skall bli intressant att se hur den utredning som har hanterat ”samtycke” vid intima situationer människor emellan är formulerad. Det här är ingen lätt materia och det är skönt att man inte är en ung man längre. För att vara riktigt säker så gäller det att medföra en juridiskt rätt utformad blankett under helgens eskapader. Innan det bär till så gäller det att få ett bevittnat samtycke för att vara riktigt säker och inte riskera att sitta i häktet måndag förmiddag.

Om det fanns ett intresse för intimiteter före undertecknandet av blanketten så har det säkert försvunnit under resans gång för att hitta två vittnen och en bläckpenna. Det kanske går att inrätta en sms funktion för ”on”. Var går gränsen för när det svänger för antingen ”on” eller ”off”. Visst skall ingen kunna tvinga till sig sex men är det här rätta metoden för att reda ut det hela. På något sätt känns det som att vi håller på att skapa religiösa lagar. Jag tycker synd om våra ungdomar som nog blir ganska vilsna i den här juridiken.

Det är tur att man var ung på 1960-talet då lekte livet då var sex inget som Påven och jurister formulerade och kyrkan var marginaliserad. Det finns en växande nymoralism i dagens samhälle och många bara jamsar med en utveckling som måste hållas under uppsikt.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading