Om webbplatsen | Kontakt

Det är bara att vänja sig!

Snön bara vräker ner och kylan fortsätter. I morgon har många det svårt igen att komma till jobbet. Numera kan ju många jobba hemifrån och den kloke arbetsgivaren tycker självklart att det är bättre att ha sina medarbetare i tjänst än sittande på pendeltåg som har stannat. Dagens elektroniska samhälle har ju öppnat för nya arbetsplatser.

Vi får nog vänja oss vid att det inte går att resa en viss dag och då är det bara att stanna hemma. Den som har bott i väglöst land vet hur det är. Det finns inga måsten när vädret säger nej. Jag kan inte minnas att det har varit så här mycket snö utan att det har varit någon töperiod emellan. Det här visar att väder och klimat är en svår vetenskap och det gäller att ha ”is i magen” och inte dra några slutsatser för tidigt.

Rådjuren kommer säkert att decimeras ganska ordentligt när de inte kommer åt maten och får använda massor av kraft i den djupa snön. Jag var lite lat och skördade inte mina vindruvor och den busken har blivit ett kärt tillhåll för rådjuren som äter de russinliknande djupfrysta vindruvorna. De står på bakbenen för att räcka de som växer utmed bergväggen. Det här är ok men när tulpanerna kommer då vill jag inte se dem.

I Vancouver är det fina framgångar i ett behagligare vinterväder med kanske 10-15 plusgrader. Det är härligt att titta på Charlotte och Anna när de fullkomligen ilar fram i spåret och tar ett silver idag. Den femte skidlöparmedaljen för Sverige hitintills i detta OS. Vi har en fantastisk ny generation på gång och det bådar gott för framtiden. Tänk om de ungdomar som bara degar omkring kunde växla in på ett riktigt idrottsspår och sluta med fjantig tuffhet.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading