Om webbplatsen | Kontakt

Det är lite av Jesusdramatik i SAAB

Strax för julhelgen så stod det en stor dödsruna över SAAB i DN. Ikväll så har SAAB återuppstått från det döda. Bra för många och vi får hoppas de kan få till en produkt som är intressant för många eller något dyrt som är intressant för få. Jag tror inte matchen är över ännu utan det är många hinder som skall passeras.

Jesus blev ju väldigt framgångsrik efter sin död och spreds över hela jordklotet. Nu är det nog tuffare bud och det behövs en helt ny teknik i de bilar som skall rulla ut 2020. Nya bränslen, IT- anpassning, återvinning, säkerhet och fler standards som passar på flera olika fordon. Man behöver bara fråga sig själv hur en SAAB skall se ut före att det skall bli nästa bil.

Kan en ny ägare lära sig lite av IKEA, HM när det gäller produktion, hopsättning och bra kvalité till bra pris då ligger världen för SAAB:s fötter. Fortsätter man i ”rattmuffarnas” spår då kan nog långivarna, d.v.s. vi medborgare i Europa känna oss blåsta på fyra miljarder. De här grabbarna är nog för kloka för att förlora så många miljarder om det inte går ihop.

Frågan är också om personalen tror på det nya eller om de successivt kommer att söka andra jobb. Då försvinner oftast de bästa och fegaste först och då är man inne i en neråtgående spiral. Trollhättan är väl inte en världsmetropol men det finns en hel del företag och fyrtiotalisterna lämnar nu plats vartefter. Det vore kul om SAAB lyckades och de blev lika långlivade som Jesus blev efter uppståndelsen som i det här fallet blev ca: 1975 år senare.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading