Om webbplatsen | Kontakt

Det börjar bli jobbigt!

Det börjar redan bli jobbigt med valrörelsen när ett block lägger ett förslag så svarar det andra blocket att det inte är något bra förslag. Det är fantasilösa svar som inte känns bekvämt eller helt sanningsenligt, det verkar som att man skall vara emot för det skall vara så. Går det ett halvår kan man föreslå det man var emot tidigare. Den här typen av retorik blir som att tala med ett barn i trotsåldern och det skadar politiken i alla fall stör det mig.

Vi som är konsekvensfilosofer känner inte för den här typen av retorik, vi vill se pragmatiska lösningar syftande till något bra. Vad jag förstår så finns det folk som gillar sandlådedebatter men för min del har jag växt ifrån den debatt som nu pågår. Jag har under livet mött den här typen av människor och de är enbart tröttsamma och tillför inget. Någonting i motståndarens förslag måste väl vara bra. Jag kan respektera när man kommer med ett eget förslag som man tycker är bättre men att alltid vara emot känns sandlådeaktigt.

På något sätt tror politikerna att man måste vara emot för det ingår i rollen. Det tror jag bygger på en egen osäkerhet i sin roll. Den politiker som vill något och är säker i den är inte emot allt utan likt en karatemästare tar kraften från motståndaren och i det här fallet motargumentet för att stärka sin egen åsikt.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading