Om webbplatsen | Kontakt

Det gäller att se både framåt och bakåt annars får man se upp!

Idag var det möte med Tullveteranerna och vi fick en trevlig samvaro och en genomgång av hur smugglingen ser ut numera. Det finns medlemmar som börjat sin bana i Tullverket redan på 1930 talet som är medlemmar. Den värld de jobbade i är helt annorlunda dagens både när det gäller arbetsuppgifter och arbetsvillkor.

En intressant replik av deltagarna var att ”de riktiga tullarna är pensionärer numera”. En replik som kanske kommer att fällas även om 20 år och så vandrar det på om det finns tullverksamhet om 20 år. Personligen tycker jag att det börjar bli hög tid att se över hela statsförvaltningen och se hur man skall organisera de uppgifter som staten skall sköta.

Kanske är det bra som det är men det tror jag inte. Egentligen är det märkligt att ingen modern regering vågat sig på att åtminstone bara titta på och utreda myndighetsstrukturen och departementsgränserna. Jag tror det finns mycket att hämta i överbyggnaderna och få mer fokus på den operativa verksamheten. Det finns nog en hel del verksamhetsidéer som sammanfaller men hålls tillbaka av revirtänkande.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv