Om webbplatsen | Kontakt

Det går inte att missa!

Idag är det 25 år sedan Olof Palme mördades och vi minns alla vad vi gjorde när det fruktansvärda budskapet nådde oss. Jag själv hämtade bilen vid fjällanläggningens parkering för att köra upp till stugan och lassa in alla skidor. Det blir en fullständigt annorlunda dag än man tänkt sig. Nyheterna vällde fram i radion och det blev inte många ord sagt på vägen till Stockholm.

Sverige har inte varit sig likt sedan dess det är SÄPO vakter överallt där ledande politiker drar fram och offentliga byggnader är låsta och minutiöst övervakade. När jag började i Tullverket kunde vem som helt trava in på Skeppsbron 38 i Stockholm och knacka på Generaltulldirektörens dörr nu går inte sådant längre, inte ens på den i sammanhanget låga nivån. En trist men nödvändig utveckling.

Palme var en mycket duktig politiker och omtänksam person som av någon anledning vissa kändes stor aversion emot. I efterhand kan man väl säga att han hade rätt i utrikespolitiken men var inte riktigt med på spåret när Sverige kraftigt förändrades under 1970-talet. Kanske en omöjlighet eftersom de flesta av oss levde kvar i 1960-talets värd, det var nog ingen enkel match att svänga den skutan.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading