Om webbplatsen | Kontakt

Det stinker urin i Sveriges städer!

En del problem är mer triviala än andra men förtjänar ändå att nämnas i den allmänna debatten. När man besöker bekanta som bor i städer, det kan lika gärna vara Stockholm som i Helsingborg så är urindoften i porten numera en vanlig välomstdoft. Lukten blir obeskrivlig eftersom regnet inte kommer år att tvätta rent.

Riktigt så här illa är det inte i andra europeiska städer och det tror jag beror på att det där på restauranger och ölställen finns rejält tilltagna toaletter. I Sverige kan det vara trånga skrubbar där en enstaka toalett pressats in. Här borde man se till att toalettutrymmena är rejält tilltagna innan utskänkningstillstånd ges.

Jag vill också slå ett slag för kvinnorna som oftast får köa för att komma in på en toalett. Även stora teatrar i Stockholm har mycket få damtoaletter. Den stora kvinnliga emancipationen de senaste 30 åren har inte avspeglats i antalet damtoaletter.

Man kan ju ropa på polis eftersom det är en ordningsförseelse att kissa på offentlig plats. Jag kan ju tänka mig att beivra dessa brott inte har högsta prioritering. Förståelsen för den som är nödig finns nog hos oss alla och det är kanske lätt att se mellan fingrarna.

För att komma tillrätta med det här problemet krävs helt enkelt fler toaletter på restauranger, teatrar, idrottsarenor och allmänna platser. Då kanske vi kan få renare städer och slippa snusket och odören.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading