Om webbplatsen | Kontakt

Drogbekämpning nedprioriteras av myndigheter och politiker!

Ikväll kommer många ungdomar att supa sig dödfulla, ta syntetiska droger som ännu inte har blivit narkotikaklassade och är narkotika i lagens mening. Den billiga alkoholen från Tyskland fortsätter att komma in varje dag och varje timme i sken av att den skall användas vid kalas eller bröllop. Istället säljs den till ungdomar dygnet runt, Sverige runt.

Syntetiska droger månglas ut av oseriösa människor som hela tiden ändrar på molekylsammansättningen så att narkotikaklassningen inte hinner med. I bästa fall så blir den unge brukaren bara dödfull eller utslagen. I värsta fall så uppstår medvetslöshet och död. Min sympati går till de föräldrar vars barn dödats av dessa drogförsäljare. Egentligen är langarna mördare.

Det som också retar mig det är att Tullverket fortsätter att minska sin personal i operativ tjänst. Vid de pågående stora pensionsavgångarna så ersätts inte en avgående med en rekrytering utan två måste gå för att en skall anställas. Jag anser att de som medverkar i den typen av anställningspolitik i drogbekämpande myndigheter, moraliskt är lika ansvariga för ungdomars öden som de langare som tar in alkohol och droger.

Får man inte resurser av regeringen då måste det ske minskningar i överbyggnaderna på myndigheterna och när det inte går då får man slå ihop så att man delar på administrationen med någon annan myndighet. Jag kan inte förstå hur man kan se dessa ungdomars föräldrar i ögonen när man inte fullgör sin uppgift att till varje pris bekämpa drogerna.

Inom försvarsgrenarna slog man ihop administrationen och det gick bra. Varför kan inte skatteverket, Tullverket, Polisen, Försvaret och Kustbevakningen slå ihop sin administration. Här sitter tusentals och gör samma saker och stordriftspotentialen är mycket stor. Arbetstidsavtal och löneavtal är i princip lika och övrigt regelverk för upphandling, juridik, information och ekonomi är nästintill identiska. Det utgår inget konsultarvode för det här tipset.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv