Om webbplatsen | Kontakt

Eftervalsdebatten!

Eftervalsdebatten handlar i huvudsak om två frågor och det är Sverigedemokraternas roll och varför det gick så dåligt för Socialdemokraterna. Den senare frågan tror jag man finner en lösning genom att gå tillbaka till den tiden då Gunnar Sträng rekryterade medlemmar till facket och partiet. Han rekryterade i första hand arbetsledarna för att de var föredömen och skötte sig i samhället och söp inte. De hade oftast ett gott rykte både bland sina underställda och hos sina uppdragsgivare.

Moderaterna har gjort i princip detsamma som Gunnar Sträng gjorde för nästan 100 år sedan, de satsar på dem som går till jobbet varje dag och faktiskt är samhällets stöttepelare. Man behöver inte vara ett under av taktiker för att förstå att det är den gruppen man måste vinna i första hand. Läger man sedan på med lite omsorg, trygghet och vård då har man nästan vunnit slaget om retoriken fungerat.

Ingen kommer att vinna ett val på att enbart och i första hand tala om de som har det sämst i samhället hur vällovligt det än är.  Så länge det är en majoritet som har lön av anställning så måste man börja där. Den trendspaning jag fått del av är att idag vill människor ha tillbaka något när de engagerar sig. Det behöver nödvändigtvis inte vara ”guld” men något måste det vara annars så blir det inget engagemang.

När det gäller Sverigedemokraterna så återkommer jag med en kommentar när de har visat upp sin politik i praktisk handling i Riksdagen. Det skall bli mycket intressant att se vilken strategi de väljer eller kanske blir tilldelade.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading