Om webbplatsen | Kontakt

Ett löjets drev!

Så har man då gett sig på moderaternas Arkelsten för att hon gjort en studieresa och suttit i SWECOs styrelse. Jag ifrågasätter om det är en förmån att göra en studieresa det är snarare ett arbete eller utbildning. Under mitt yrkesverksamma liv har jag gjort tusentals tjänste- och studieresor att det skulle ha varit en förmån går över mitt förstånd. Om jag gratis skulle få en semesterresa ja då är det en förmån för då förfogar jag ensidigt över min tid och resa. Det gör man aldrig vid en studie- eller tjänsteresa. Man väljer heller inte sitt ressällskap och inte heller förfogar man över tiden. Medias och vissa professorers förståsigpåande är småaktigt, på gränsen till löjeväckande och obegåvat.

Det är väl bra att unga människor får chansen att sitta i en styrelse i ett företag som speglar framtiden med konsulttjänster. Vad skulle en politiker kunna göra för ett sådant företag, inte något som exklusivt kan gynna konsultföretaget. Arkelsten skulle också ha gjort någon resa med RFSU och hur det skulle kunna klassas som en förmån är än mer obegripligt. Jag gillar typen Arkelsten en tuff tjej som vill och kan något och i det här fallet kan jag nästan hemfalla åt att drevet går igång bara för att hon är kvinna. Jag vill inte ha tråkiga gråa riksdagsmän utan ut med dem i styrelser och verklighet. Vi har nog av gråa tråkiga riksdags- och statstjänstemän i ledande befattningar, vi behöver folk med färg det har den här tjejen oavsett hennes politiska åskådning.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading