Om webbplatsen | Kontakt

Fast telefoni en nostalgisk kvarleva!

Behövs fast telefoni längre och är den ett hot mot utvecklingen. Ur alla synvinklar måste det vara bättre att ha trådlös telefoni och surfning på Internet. Det gäller särskilt när man börjar bli äldre. Var man än befinner sig har man telefonen och datorn med sig om man så vill.

Ur ett samhälleligt perspektiv så borde trådlös telefoni och surfing uppmuntras bland de äldre. Vi flytt till andra boenden är det samma telefon som följer med oavsett det är sjukhus eller andra tillfälliga boenden. Spårbarheten ökar drastiskt och det går att ha samma inloggningskoder år efter år.

Problematiken ligger i att kostnaderna är något större för mobila lösningar vilket av rationaliserings-, besparings-, och säkerhetsskäl borde kunna subventioneras ned till fast telefoni. Det borde vara en lägre taxa för pensionärer. Tyvärr uppstår väl då en mängd fusk med otillåten utlåning av ett abonnemang. Den frågan går att lösa.

Oavsett fördelarna för äldre så borde det fasta nätet i nuvarande form utrangeras för att få en ökad nåbarhet i samhället och bädda för en bättre teknisk utveckling. Fast telefoni är en nostalgisk kvarleva från förra århundradet som möjligtvis kan behövas övergångsvis några år till.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading