Om webbplatsen | Kontakt

Fejkad invaliditet!

Det var bra att den man som fejkade sin invaliditet fick ett långvarigt fängelsestraff, återbetalning av förtidspension och utvisning. Det var också bra att hans medhjälpare som fingerade personliga assistenter och fick betalt för detta också fick straff och återbetalningsskyldighet. Att använda samhällets skydd för de som är sjuka för egen vinning är bland det skamligaste man kan göra i det här landet och så skall det vara.

De här brotten är i paritet med den förskingring som en chef i Röda Korset gjorde. Vi har en mycket hög svansföring för att skydda de svaga och den som utnyttjar  systemet skall klämmas åt rejält. Att fejka sjukdomar gör att den som verkligen är sjuk kanske inte blir trodd eller att resurserna inte räcker till.

Jag fick ganska tidigt i mitt liv en reumatisk sjukdom i ryggen som var svår att få rätt diagnos på. Det var inte lätt att bli trodd på sin smärta när många fejkade ryggbesvär för att bli sjukskrivna. Jag fick alltid börja med att tala om att jag inte ville bli sjukskriven utan att ”bara få rätt diagnos och smärtlindring vid behov”. När någon bluffar i sjukvården så får någon annan som är riktigt sjuk lida eller vänta i onödan.

Bra att samhället lyckades klämma åt en fuskare den här gången. Tyvärr går de fria allt för ofta. Det är inte fult att tjalla när det är den här typen av fejkade sjukdomar som belastar vår sjukvård. Det är istället en plikt att ”tjalla”.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading