Om webbplatsen | Kontakt

Gubbe eller min herre!

Tant låter lite mer seriöst än gumma och gubbe, min herre kanske är i linje med tant. För min del föredrar jag att bli tilltalad med mitt namn eller min herre eller du. Orden  och värderingarna av ord förändras ständigt och till detta kan man lägga helt personliga värderingar. Det är viktigt att äldre personer respekteras och visas vördnad, därför är tilltalet av största betydelse.

Under min tid i tullverket kallades antalet tjänster med samlingsbegreppet ”gubbar” även om det handlade om kvinnliga befattningar. Ett slags slang i befattningsplanen som sedan utmynnade i bemanningsplanen där man kunde sätta in adekvat namn. Nutidens chefer tror att de kan vara utan befattningsplanen, det tror inte jag. Pricken över i blir bemanningsplanen där vi får vårt personliga namn, då är vi riktigt på rätt spår för det är individen som gör resultatet.

Gubbe, gumma, tant, min herre är i praktiken en värdering som vi skall använda med förstånd i allmänna tilltal. I andra avseenden har de en helt annan betydelse.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading