Om webbplatsen | Kontakt

Handla över nätet!

Jag har nu handlat ett par gånger över nätet och det är med suverän precision varorna levereras. Igår var min pryl i Dubai kl 1200 och i Köln 2150 och kl 1400 idag levererade UPS varan vid min dörr. Det är en imponerande resa speditionsföretagen gjort på 50 år. Det tar bara några dagar från det att varan beställs, tillverkas och skickas från Kina tills den är hos mottagaren.

Varför gå till det stora varuhuset när det finns bättre alternativ. När och om jag köper ny bil vill jag köpa den över nätet det behövs ingen försäljare, möjligtvis en viss support. Så länge man har att göra med välkända företag är det ingen risk och betalningen går ju via bank. Handel, kommunikation och en enorm rörlighet gör att gamla diktaturer inte har en chans långsiktigt.

Det är bara en tidsfråga innan de diktaturer vi har i dag ramlar sönder under trycket av ökad handel och IT-kommunikation över jordklotet. Sovjetstaten krossades av satelliter, paraboler och västinfluens, svartrockar och diktaturer har inte en chans långsiktigt. Vi handlar, reser och umgås alltmer Worldvide och det kommer att krossa diktaturerna förr eller senare. Det är inte så många år sedan vi hade diktaturer i Spanien och Grekland och de föll av turismen, inte bomber.

Bra med internationell handel i detaljhandelsledet på individnivå, vem kunde drömma om det 1950.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading