Om webbplatsen | Kontakt

Har de alla hönsen hemma?

Jag förstår inte hur miljöpartiet och vänsterpartiet tänker när de är emot förbifart Stockholm. De påstår att det är bättre att bygga ut kollektivtrafiken. Man undrar om de har ”alla hönsen hemma”. En förbifart är ju till för att de som skall förbi Stockholm med stora lastfordon eller privatpersoner på genomresa som helst inte vill se Stockholm. Hur kollektivtrafiken kan komma in i det sammanhanget har jag svårt att förstå.

Man behöver ju inte vara särskilt begåvad för att förstå att lastfordon och andra vägtrafikanter inte kan ta kollektivtrafiken genom Stockholm. Om det nu gick att lasta en långtradare på pendeltåget så vore det av transportsäkerhetsskäl mycket olämpligt. Vi har aldrig haft så många bilar i Sverige som nu då måste det ju finnas vägar och särskilt förbifarter. Det behövs också stora campningar kring Stockholm så att besökarna kan ställa bilarna utanför stan och åka kollektivt. På Mälaröarna finns det massor av lämpliga åkrar för t.ex. husvagnscamping.

När jag nu är inne på miljöpartiet så vill de ju avskaffa ROT- och RUT-avdraget för att de är orättvisa. Istället vill de sänka momsen på tjänster som restaurangbesök och hårklippning. Har man råd att gå på krogen då har man råd att betala moms. Beträffande billigare hårklippning så är det en orättvisa mot mig för jag har inget hår. Med ålders rätt har jag fått en helt annan syn på rättvisa och miljöpartiet står inte för seklernas innovationer i det sammanhanget.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading