Om webbplatsen | Kontakt

Har styrkan i löken blivit sämre med åren!

Förr var det ordentlig styrka i löken det var så tårarna rann nedför kinderna när den skalades, för att inte nämna när den hackades. Idag märker man knappt att det är en lök man skalar det kunde lika gärna vara ett äpple. Det fanns massor av knep hur man skulle kunna undvika kraftigt tårfall. Skådespelarna använde också lök för att kunna gråta på film. Hur gör de idag eller är det jag som blivit gammal och inte känner av det starka i löken?

Tomater har genomgått samma kvalitetsförsämring men det finns små tomater som det fortfarande är smak i. Gräslöken är också ett exempel på smakmässig utarmning. Jag har smakat på gräslök från riktiga trädgårdar och då smakar den som förr så det kan inte vara mig det är fel på. Det är odlarna som har misslyckats med smaken genom utarmade jordar, fel gener i löken och felaktig gödning. Det är värt några kronor mer att få smaken kvalitetsmärkt.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading