Om webbplatsen | Kontakt

Hel familj nästan utplånad!

Igår blev nästan en hel familj utplånad efter en frontalkrock utanför Pitrå och en buss full med unga fotbollsspelare hamnade i diket och flera blev fastklämda. Orsaken till olyckan vet jag inte mycket om men det är en frontalkrock mellan en personbil och en buss. Det mesta talar för att det handlar om den mänskliga faktorn. Kör man över 100 km i timmen så händer saker och ting fort. Det är också anmärkningsvärt att E4 norr om Gävle knappt har någon bit motorväg. Vi har däremot världens modernaste järnväg, Botniabanan. Visst är det bra med en järnväg men det är också en nationell angelägenhet att få hela E4 från Helsingborg till Haparanda som motorväg.

Jag kan lova att det är skönt att köra husvagn i 80 km. Du behöver nästan aldrig köra om och du ser mer av naturen och blir mer harmonisk. Det tar också obetydligt längre tid att nå målet. På en dagsetapp om 50 mil kan det röra sig om en timme. Det är bättre att vara omkörd och bortkommen än omkommen och bortkörd. Det är förvånansvärt många som chansar och kör om utan att ha en total kontroll och låter andra rädda situationen.

Jag har noterat att många som kör om inte har en aning om var de har högra sidan på bilen. De viker in direkt framför ett långsammare ekipage. Grundregeln att man skall ha den omkörda bilen i backspegeln innan man kör in tycks helt ha fallit bort. Jag tror att den enda lösningen är att införa omkörningsförbud  på farliga vägsträckor.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading