Om webbplatsen | Kontakt

Hjärtstartare måste finnas spridd i hela samhället senast 2011-07-01!

Det är dags för pensionärsorganisationerna att gå in och kräva att sk. hjärtstartare skall finnas tillgängliga i alla butiker, på alla arbetsplatser, i de bussar vi chartrar och på de resor vi deltar i. Ja på alla upptänkliga platser där levande människor finns. Bojkottar vi de som inte tillhandahåller hjärtstartare ja då får många företag problem.

Hjärtstartarutvecklingen visar också på att vi måste ombilda och i grunden förnya pensionärsorganisationerna och ta ett ansvar från 45 år och uppåt. Ett sådant kitt är t.ex. hjärtsjukdom. Det är inte helt ovanligt att hjärtat krånglar redan i fyrtioårsåldern. Förr var det en mansfråga nu är kvinnorna i samma situation. En liten elektrisk apparat för 10 000 kr som även fungerar i duschen (IP 44) kan rädda många fina år. Med lite utbildning är den mycket enkel att använda.

Tekniken är nu så förfinad så nu måste hjärtstartaren bli spridd till samhällets alla skrymslen. Precis lika viktigt är det att det finns en hjärtstartare som att det finns en förbandslåda. Här finns det stora möjligheter att starta utbildning och samla in pengar så tillgängligheten i ideella organisationer blir tillfredsställande. Det här är inte längre bara en angelägenhet för sjukvården.

Låt oss ha till mål i Sverige att hjärtstartare skall finnas allmänt spridd i samhället senast halvårsskiftet 2011. Jag är säker på att den åtgärden räddar fler liv än vaccination mot svininfluensa.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading