Om webbplatsen | Kontakt

Hoppa i backe kräver mod och spänst!

Att se en riktig hoppbacke på TV är imponerande och nästan skrämmande att förstå att någon vågar kasta sig utför. Att se Holmenkollen i verkligheten och den skidbacke som finns där är nästan overkligt och jag är imponerad över hopparnas mod. Mina funderingar går till hur det är möjligt att vänja sig vid denna höjd och att på vingliga skidor kasta sig utför denna förskräckliga backe. Jag skulle i varje fall aldrig våga det räckte med de hemmagjorda hoppbackar vi konstruerade i Stuvsta på 1950-talet.

Vi har ju många tuffingar i vårt land numera och jag frågar mig varför de inte vill hoppa i backe. Jag tror att de s.k. tuffingar man träffar på stan skulle göra på sig om de skulle stå i överbacken. Vi hade riktiga tuffingar förr i Sverige när var och varannan svensk hoppade i backe. Backarna var kanske inte så stora men de fanns överallt och räckte till. De tuffingar som numera springer omkring med kniv skulle behöva ett par skidor på fötterna och tvingas hoppa, då kom det nog både gråt ur ögonen och annat i kalsongerna.

Det är egentligen skandal att Sverige inte har ett bra lag i Nordisk kombination utan det är fransmän, tyskar och österrikare samt några norrmän och finländare som flyger 110 meter i backen och åker längdåkning.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading