Om webbplatsen | Kontakt

Hur skall Socialdemokraterna kunna vända den nedgående trenden!

Det är inte många organisationer som överlever sin hundraårsdag utan att göra en total förnyelse. I Sverige kan bara socialdemokraterna regera var det någon som sa. Det är helt rätt eftersom moderaterna tog det bästa ur socialdemokratin och gjorde en anpassning till 2000-talet. Socialdemokratin blev något annatt.

Tyvärr har socialdemokratin inte orkat förnya sig och attraherar inte längre de arbetande grupperna och de miljöintresserade. Kvar blir de fattigaste och bidragstagarna. Inget parti vinner ett val som grundar sig på dessa gruppers frågor. Ingen normalsvensk tycker att det är häftigt att betala skatt. Det är en marginell grupp som tycker det.

Glöm det här med socialism det är 1800-talsfrågor och hör inte hemma i ett modernt samhälle. Moderaterna har ”snott” grundkittet” och socialdemokraterna har självmant vandrat in som försvarare av enbart marginella grupper. Ta tag i ungdomarnas situation och skapa en riktig arbetslinje. Var rädd om de vanliga ”knegarna” och beskatta inte ihjäl dom. Vi behöver en stark opposition i det här landet oavsett från vilket politiskt håll den kommer.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading