Om webbplatsen | Kontakt

Jag gillar svin!

Det pågår ett drev mot de stackars grisarna. Först var det svininfluensan som de fick lida för och nu är det dålig djurhållning. Jag gillar grisar och får jag se ett gäng frigående grisar kan jag inte motstå frestelsen att gå ut på åkern och klappa dom.

När man passerar ett staket och går emot dem så kommer grisarna med en väldig fart och är glada över besöket. Kliar man dem bakom öronen så har man vänner för livet. Julhelgen är en kritisk tidpunkt. Varje sådant besök slutar med att jag inte äter fläsk på en månad. Detsamma händer när jag ser djurplågerireportagen på TV.

Eftersom Länsstyrelserna inte hinner med att granska grisfarmerna så gör köttproducenterna det nu istället. Då blir det som vanligt i myndighetsvärlden ett jäkla liv och revirpinkandet flödar. Det måste väl vara bättre att fler kontrollerar. Gör köttleverantörerna ett dåligt jobb så kommer de att få allmänheten på sig och det vet dom.

Jag minns min barndoms svinstia. Man kan inte säga att det var rent och exemplariskt ströat med halm. Utanför stian blev det fort en leråker och grisar torkar inte fötterna när de går in. Att tro att det skall gå att ha det lika fint som i en trea i Ribbersborg är att ha missförstått problematiken.

En bra idé är att anställa några pensionärer som åker runt och gör frekventa kontroller på grisfarmerna. Med några dagars utbildning så klarar de jobbet galant. De flesta i min ålder har erfarenhet från jordbruk i olika storlek. Jag ser nu fram mot att Länsstyrelserna annonserar ut ett antal grisinspektörstjänster till pensionerade. Det finns så mycket onödigt jordbruksstöd inom EU så omfördela pengar till grisinspektörstjänsterna och fråga inte EU om lov för då har vi en långbänk att hantera.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading