Om webbplatsen | Kontakt

Journalister får inte gå över lik för att tjäna pengar!

Idag var det dags igen att dra fram en dålig sida hos IKEAS grundare och det var någon form av nazistisk böjelse i ungdomen. Det den unge jornalisten inte verkar veta att på den tiden vimlade det av folk med nazistiska och kommunistiska böjelser. De flesta kom på bättre tankar och merparten är döda eller långt från det medvetna livet. Kamprad är idag en man jag beundrar och vem av oss har inte gjort en dumhet när vi var unga.

De flesta av oss har släktingar med nazistiska och kommunistiska böjelser från 1940-50 talet och jag vet inte vilken tro som var värst om man tittar på antal mördade av förgrundsfigurerna Hitler eller Stalin. Båda var massmördare den ena dödade av rasistiska skäl den andra sina motståndare eller bara för att han var sinnessjukt misstänksam.

Det vore klädsamt om journalister kunde hänga ut de som var kommunister under den tid Stalin härskade. De är medlöpare till nackskott och Gulag och förtjänar att stå vid skampålen. Det finns i ett historiskt perspektiv egentligen bara en helt ren politisk åskådning under dessa år och det är socialdemokratin som alltid har varit en humanistiskt och fredskämpande organisation. Nu är alla politiska partier på den planhalvan.

Kommunister och nazister är samma skrot och korn i ett historisk perspektiv. De borde skinnflås av media på samma sätt. Vi har alla döda eller levande släktingar som med den tidens värderingar som trodde att de var på rätt väg.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading