Om webbplatsen | Kontakt

Ledarna i internationella fotbollen verka komma från en gången tid!

Mitt största intresse är inte fotboll men nog trodde jag att de använde målkamera och annan teknisk utrustning till stöd åt de illa åtgångna domarna. Den största motståndaren är tydligen internationella fotbollsförbundet och det kunde man ju nästan ana. Det finns en fin gammal historia om det sedan århundraden konservativa fotbollsförbundet och det verkar inte ha hänt så mycket sedan dess.

Det har berättats mig att i mitten på artonhundratalet skulle man från England kalla till ett fotbollsmästerskap. Den unge och nye sekreteraren föreslog ordföranden att man skulle nyttja det nyinrättade internationella postverket för att bjuda in deltagarna. Då tittade den åldrige ordföranden på sekreteraren och sade ”vi tar brevduvorna som vanligt”. Inget verkar ha hänt i fotbollskretsar sedan dess. Ishockeyn verkar ju ha förstått det hela och dammat av kostymen all trångsynthet.

Har domarna svart på vitt vid sina domslut med hjälp av modern teknik så kan man undvika mycket bråk och slippa alla okvädesord mot domarna. Hela samhället tar hjälp av den moderna tekniken då måste ju även fotbollen göra det. Det behöver ju inte vara kameror på alla matcher. Det räcker säkert med de högsta serierna och har man råd att betala fotbollsspelare hundratals miljoner, ja då har man råd med några kameror och lite annan teknik.

Den elektroniska kameran erövrar nu alla delar av vårt samhälle. Den gör livet säkrare, den dokumenterar glädje och sorg, den ger oss kultur, avkoppling och kunskap. Jag tror att många är rädda för kameran för att den är så allsidig, talar alltid sanning och avslöjar nästan det mesta av mygel och människor som lever dubbelliv och spelar med falska kort i samhället. Med fler kameror så får vi ett bättre samhälle.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading