Om webbplatsen | Kontakt

Mao tse Tung?

Vem är det frågar dagens unga och då kan man se att även en man som västvärden darrade inför är i det närmaste bortglömd. Kanske har han en liten del i det kinesiska undret genom att hålla den stora befolkningen i schack från 1949 till 1976. Ett land som Kina hade nog fallit sönder om det inte funnits ett hårt styre.

Nu är Kina i en ny maktfas eller dynasti som även omfattar Sverige och vår framtid. Det började med billiga kinesiska kräftor som nu övergått till att kineserna äger svensk personbilsindustri och mycket annat. Det blev inte med det kommunistiska vapnet kineserna besegrade västvärlden utan med intjänade dollar. Kanske är det nutidens krig att strida med pengabörsen.

Kanske vore det smartare att köpa talibanerna i Afghanistan än att skjuta på dem. Handelsetiska regler får man bortse ifrån och det är ju bättre att bli lurad än dödad. Det finns en hel del att lära av kineserna, de är mycket arbetssamma och uthålliga till skillnad mot vissa andra folk. Varför inte ett nytt LasVegas i Kabul som kan sprida lyx till befolkningen. Det kanske vore billigare än att köpa kanoner och ärtsoppa till en massa soldater.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading