Om webbplatsen | Kontakt

Militärer som snöröjare hos SJ ett omodernt beslut!

Vi har inte längre de militära resurser som fanns tidigare. Dagens militärer behöver all träning de kan få för att möta sin dödligt svåra polisiära och fredsframtvingande uppgift i Afghanistan. Jag tycker faktiskt det är oansvarigt att sätta in militärer i snöröjning när de skall utbildas till sina farliga uppdrag. Det är en stor skillnad mot förr då vi hade hela årskullar av inkallade värnpliktiga och många gånger meningslösa utbildningsdagar att ta av.

Lika illa är det att vi samtidigt har en rekordarbetslöshet där arbetslösa tvingas nyttja A-kassa. Det vore mer begåvat att upprätta en specialstyrka och anställa de arbetslösa för att ta itu med snön. En snabböverföring av budgetmedel till SJ, lokaltrafiken och Vägverket skulle göra susen för snöröjningen. Pengarna finns i A-kassan som staten förfogar över. Det handlar om snabba beslut, nytänkande och initiativkraft.

Nu förlorar vår yrkesarmé viktiga utbildningsdagar och de arbetslösa sitter hemma och rullar tummarna. Några kommer säkert att säga att det här är ett ogenomförbart förslag och göra sig lustiga. Sverige behöver nya lösningar och flexibilitet och dagens beslut att kalla in militär för att skotta snö är 30 år för sent ute och fullständigt ute i dagens tidevarv. Det finns säkert också några pensionärer som är beredda att skotta lite om de får en rimlig ersättning. Allt annat än att sätta in militär är en innovation.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading