Om webbplatsen | Kontakt

Millennium!

Nu har jag avverkat de tre millennium-filmerna av Stieg Larsson. Tyvärr blev det en miss i bokningen så jag såg ”Luftslottet som sprängdes” före ”Flickan som lekte med elden”. Den första filmen ”Män som hatar kvinnor” var den bästa men de hör ju ihop så egentligen borde filmerna ses i ett svep. Det hade blivit för tufft att tillbringa sju timmar i biografstolen.

Jag rekommenderar alla att se filmerna även de som läst böckerna. Film skall ses på bio och det är en särskild atmosfär med att sitta i en biosalong. Att se en DVD-film hemma är jämförelsevis är som att äta baguette utan att ta brödet ur påsen. Hemma får man aldrig den bild och ljudkvalitén. Numera dominerar lukten av popcorn, när jag började gå på bio var det mest dammlukt med unken intoning. Rasslet från projektorn och biografmaskinisten är borta och nu är det IT som tagit över men den mörka lokalen och den tysta främlingsgemenskapen finns kvar.

Jag tänker inte avslöja något om innehållet men Michael Nyqvist och Noomi Rapace gör mycket goda skådespelarinsatser. Noomi är min favorit med sin lite halvanarkistiska syn på tillvaron i rollen som Lisbeth Salander. Hon lägger ingen ansträngning på att bli populär bland de hon möter utan på ett nästan fanatiskt sätt söker hon sin rättvisa.

Mitt förslag är att ni går och ser filmerna, drick inte för mycket innan för filmerna är långa, toaletten svårnådd och köp med en mindre modell av popcorn och sjunk sedan in i fantasins deckarvärld.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading