Om webbplatsen | Kontakt

Motorförarnas Helnykterhetsförbund är ur tiden!

Motorförarnas Helnykterhetsförbund aviserade att de vill att alla som kommer med en färja skall blåsa i en alkotest innan en bom kan öppnas och den nyktre får köra vidare. De måste leva i en skyddad verkstad, har de aldrig sett en fullastad färja lägga till och kanske 300 fordon skall köra iland. Båten skall sedan lasta lika många bilar och lämna kajen efter en timme.

Vem skall ta hand om den som genom alkoholmarkering stoppar hela lossningen. Nej mina herrar det här gick för 30 år sedan nu måste det till andra lösningar än en ny tullbom. Vilka rådgivare har den här föreningen, de verkar inte ha kört ombord på en färja de senaste 40 åren. För lastbilar finns eller fanns en sådan här bom på prov i Trelleborg men problemet är att bemanna och ta hand om fel och fyllerister.

Idag har tullen, polisen och kustbevakningen befogenheter att ta alkoholutandningsprov och utreda dessa brott. Det måste väl räcka med tre myndigheters uppmärksamhet i hamnarna. Nog måste det väl år 2011 finnas en annan modernare metod än en tullbom för att stävja rattfylleriet.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading