Om webbplatsen | Kontakt

Myndighetsstatistik inte alltid ett sanningsdokument!

Polisen har kommit i blåsväder för felaktig beslags- och brottsstatistik och det är nog inte så att felaktigheterna skrivs in uppsåtligen utan det är kompetensbrist. Om jag uttrycker mig lite drastiskt så är myndigheterna numera nedlusade med jurister och ekonomer och det är bra men det är nog några för många.

Det behövs också några riktiga statistiker (akademiker)som kan få till adekvata insamlingsmodeller, sammanställa, värdera och utbilda personalen från Gd till all operativ personal. Statistik är inget enkelt kapitel som vem som helst kan formulera och samla in utan det krävs riktig kompetens och tolkning.

Några matematiker till detta då kan det börja likna något till skillnad mot det hemmasnickeri som nu finns hos myndigheterna. För en hel del år sedan så bokfördes sannolikt först ett narkotikabeslag hos tullen sedan hos polisen eftersom de då gjorde förundersökningen. Nu gör tullen förundersökningen själva så problemet har nog upphört men säkerligen blir ett och annat dubbelbokfört när utredningarna går ihop.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading