Om webbplatsen | Kontakt

Något har gått fel!

Det finns tydligen ett stort intresse från media att direktrapportera huruvida Zlatan skall byta klubb eller inte. Är detta verkligen av allmänintresse värd mer än en notis, för min del vore det en nyhet om han började spela i NHL. Jag är inte särskilt intresserad av fotboll där vuxna personer jagar omkring på en gräsmatta efter en boll. Än mer oförståeligt är att vissa av dessa gräsmattenyttjare som t.ex. Zlatan kan tjäna 120 miljoner om året på detta utan att någon har synpunkter. Vi har väl fler proffsspelare än Zlatan, den börjar snart bli ett löjets skimmer över denna bomullsjournalistik.

En statsminister i Sverige tjänar omkring ett hundra tusen i månaden. Han eller hon har ansvar för en hel nation och en fotbollsspelare kan tjäna kanske 100 gånger mer utan att någon ifrågasätter detta. De som tittar på fotboll har all min respekt men är det verkligen värt att betala dessa dyra biljetter för att gynna miljardärer som i slutändan har noll lojalitet mot den klubb som supportrarna nästan kan gå i döden för.

Det var knasigt när amatörerna som t.ex. Gunder Hägg fick sluta för att han fick några hundralappar. Det är lika knasigt att man kan tjäna miljarder på vissa idrotter. Avarterna är fotboll, ishockey och golf som verkar vara de idrotter som har de värsta spenderbyxorna på sig. Det är i alla fall märkligt att de kan tjäna mer än en statsminister.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading