Om webbplatsen | Kontakt

Nu laddar pensionärerna om!

Det pågår ett mycket intressant arbete med att slå samman de två äldsta pensionärsorganisationerna SPRF och SPF. Ur dessa bildas en helt ny organisation som skall möta upp 50- och 60-talisterna. Vid sammanslagningen får den nya organisationen cirka 300 000 medlemmar. Idag avslutades en konferensresa på en av Viking Lines båtar där de båda förbundens distriktsordförande deltog.
 
Arbetet är nu halvvägs och sakta men säkert involveras alltfler förtroendevalda i utvecklingsarbetet. De båda arbetsgrupperna inledande förslag för en ny verksamhetsidé och organisation fick godkänt och arbetet fortsätter. Det måste successivt bli något nytt som möter upp mot en ny syn från de blivande pensionärerna och ett samhälle som har förändrats kraftigt i någon slags postindustriell tid.


Jag är med i arbetsgruppen verksamhetsidé och det är ett mycket stimulerande uppdrag. De stora dragen tänker jag inte gå in på här men för att visa på de förtroendevaldas kreativitet och att vara i tiden så föreslogs att vi även skulle ha virtuella föreningar där de som har problem att röra sig kan få en bra medlemsnytta.

Det finns mycket kunskap och kreativitet i pensionärsorganisationerna och jag kan inte förstå varför ca: 1 miljon pensionärer står utanför organisationerna. Det blir en rejäl utmaning att försöka organisera den delen för den nya organisationen. Jag tycker att du som börjar närma dig pensionsstrecket redan nu bör söka medlemskap Du tror att du vet vad som väntar dig när du går i pension. Jag törs säga att det gör du inte.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv