Om webbplatsen | Kontakt

Nu rörs det om i grytan!

Det blev ju ett herrans liv när SD kom in i riksdagen vilket förvånar mig. Det är ju de nuvarande partierna som skapat förutsättningarna för SD. Alltför ofta har man sopat invandrarproblemen under mattan istället för att ta itu med sådant som vi inte accepterar i vårt samhälle. Jag har själv bott i norra Botkyrka och det var oftast bara positiva möten med invandrare som oftast var vänliga och hjälpsamma. Det finns dock ett antal som inte följde våra normer och regler och dessa problem gick inte att diskutera utan sopades under mattan.

Jag tycker förra metallbasen och sedan integrationsministern ”Blomman” var en av de få som vågade ta upp problemen. Hans budskap var att ”en skitstövel är en skitstövel oavsett varifrån han kommer”. Nuvarande minister Nyamko Sabuni är nästan i samma klass och tar tag i problemen och låter det positiva växa in i vårt samhälle. Det finns ingen anledning att skydda ett brottsligt beteende oavsett varifrån gärningsmannen kommer. Det får inte finnas någon ”rättslig backning” beroende på en persons ursprung. Vanligt folk ser sådant och blir förbannade och vips så är det en organisation som tar hand om detta.

Det skall bli intressant att följa utvecklingen av SD antingen så anpassar de sig till de ”fina rummen” eller så går de en annan väg och då blir deras session i riksdagen kort. Sköter de andra partierna sitt uppdrag så blir de obehövliga. Jag tror att Sverige är moget för en amerikansk modell med ”demokrater och republikaner” då skulle vi slippa de mer eller mindre onödiga småpartierna, minska en allt för stor riksdag. Är Mona Sahlin och Fredrik Reinfelt riktiga statsmän då ringer de upp varandra och löser den uppkomna situationen genom ett unikt samarbete. Partierna är mer lika i sin politik än Socialdemokrater, Västerpartiet och Miljöpartister.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading